09/14/16 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова: Северните зони на София крият голям потенциал

 Северните територии на София са ценен териториален ресурс и дават възможност чрез добро градско планиране да се развиват равномерно, подредено и целенасочено. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на Международната конференция "Урбанистична гъвкавост и устойчивост" Turas & Metrex.

"Проблемите, с които се сблъскваме във вече гъсто населените и популярни райони на града, до голяма степен се дължат на липсата на стабилни планове или тяхната частична промяна", каза още тя, цитирана от пресцентъра на Столичната община.

В същото време обаче с добре обмислени устройствени планове, проекти за радиални връзки и новиикономически модели може да бъде стимулирано развитието на северните територии, поясни кметът.

За нея с добро планиране и целенасочена политика на север от София могат да бъдат създадени модерни вторични градски центрове, като природата бъде опазена. За развитието на тази концепция обаче е нужно изграждането на адекватна инфраструктура и пътни връзки, призна още кметът.

Северната скоростна тангента улеснява достъпа до територията, но остават проблем локалните връзки на населените места, обясни още Фандъкова по време на форума.

Кметът отчете още, че всички отдели в Столичната община работят активно за превръщаните на зоните на север от София в модерна част от града, предлагаща високо качество на живот.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване