09/18/16 07:40
(http://www.klassa.bg/)

Румен Гълъбинов: Банките са спечелили 909 млн. за 7 месеца

 Банките в България са спечелили 909 млн. лв. за първите седем месеца на тази година, което е с близо 50% повече в сравнение със същия период на миналата. Това коментира Румен Гълъбинов на профила си във фейсбук. Той и адвокат Веска Волева, известна с най-много спечели дела срещу банките са една от първите се обявили канидидат президетски двойки.

"В същото време, България, противно на уверенията, че разполага с почти перфектен банков сектор, е пета поред в европейските класации лоши кредити.  Банките в България продължават да пазят в тайна размера и динамиката на необслужваните си кредити. в Същото време бизнесът със събиране на дългове в страната се е увеличил три пъти през последната година, сочат данни на Асоциацията на колекторите", коментира Гълъбинов. Според него колекторските фирми са единственият жизнеспособен отрасъл на икономиката, след като продължават все повече да взимат парите и активите на длъжниците.
Банките печелят – клиентите губят, твърди кандидат президентът.

Ето и противоречивите реакциите на кометтара във фейсбук: 

"Ами таксите станаха невъзможни. Като отидеш в МВР да внесеш 20 лв. такса, банката ти взема 5.50лв. Това е над 25%".

"Съгласен съм, но когато 2004-2005 година обмисляха как да увеличат кредитирането, решиха да намалят вноските на банките в гаранционния фонд. На практика 10 години са заделяли по-малко, а сега тези 10 години трябва да бъдат компенсирани... иначе споделям раздразнението Ви, но рискът си има цена....".

24news.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване