09/20/16 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Какво се случва в Северна Корея? Най-затвореният режим в света разполага с нов тип ракетен двигател

 КНДР е провела успешно изпитание на нов тип ракетен двигател. Той позволява за се изстрелват различни видове спътници, включително и спътници за глобално наблюдение на Земята. Съобщава се, че изпитанието е било успешно, отбелязва БГНЕС.
Това е стъпка напред към усилията на Пхенян да се сдобие с междуконтинентални балистични ракети. Има експерти, които смятат, че Пхенян може да отпразнува на 10 октомври годишнина от основаването на Партията на корейските трудещи се с изстрелването на сателит. Ким изрази желание до няколко години страната да притежава геостационарни сателити. 

Най-затвореният режим в света извърши няколко опита за изстрелване на ракети с голям обсег, които представи като изстрелване на сателити. Последният такъв тест бе на 7 февруари. 

На 9 септември Северна Корея съобщи за успешното провеждане на поредното ядрено изпитание. Бе съобщено също, че тя разполага с ядрени бойни глави за своите ракети. 

По данни на южнокорейските военни мощността на взривното може да е била 10 килотона. Това почти два пъти превишава мощността на ракетата през януари – 6 килотона. 

Проведените в началото на септември ядрени изпитания се оценяват като най-мащабните в историята на Северна Корея. 

На ракетния полигон е бил и северокорейския ръководител Ким Чен Ун. Той е призовал учени, ръководители и технически персонал възможно най-скоро да успеят да подготвят изстрелване на сателит. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване