09/26/16 13:48
(http://www.klassa.bg/)

Порошенко разкри как Russia Today руши единна Европа

Всички евроскептични партии получават финансиране от Москва. Това заяви в интервю за Си Ен Ен (CNN) в неделя (25 септември) украинският президент Петро Порошенко, цитиран от „Взгляд“ и "Руски дневник". „Основният враг на Русия е единна Европа“, заяви Порошенко.Той коментира и думите на Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия, че е възможно Крим да бъде признат за руски. „Това е част от предизборната реторика. Бъдещият президент, независимо кой е той – ще бъде много отговорен човек“, заяви Порошенко. 

В хода на предизборната си кампания Тръмп заяви, че кримчани искат да бъдат с Русия, а не с Украйна. Според него Путин е по-добър лидер за Русия, отколкото Барак Обама за САЩ. Тръмп още обеща на американците да установи „много добри отношения“ с Москва. 

Президентът на Украйна Петро Порошенко в интервю за CNN заяви, че руските медии виждат като своя задача разрушаването на Европа, съобщи в неделя (25 септември) RT. 

„Както знаете, спонсорираният от Русия канал Russia Today се гледа в САЩ. И е включен в пакетите на всяка кабелна мрежа. Това не е толкова опасно за САЩ, които провеждат политика на противопоставяне (на тези възгледи). Но в Европа или Украйна руските медии, социални мрежи, политически парти виждат като своя задача дестабилизирането, разрушаването на Европа. Те искат да върнат ситуацията обратно към двустранните отношения с НАТО“, заяви Порошенко. 

Той отбеляза също така, че нееднократно в разговори с лидерите на ЕС е повдигал въпроса за противодействието на Русия в информационното пространство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване