09/30/16 05:47
(http://www.klassa.bg/)

180 учители по програмата „Заедно в час“ влизат в школата

 180 учители по програмата „Заедно в час“ влизат в училищата в 10 региона в страната - Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

Става дума за педагози, които участват в програмата за първа и втора година. Досега по „Заедно в час“ са преминали успешно общо 120 души, за петте години, откакто тя функционира, отчетоха вчера от организацията.

Програмата подготвя професионалисти за образователната система. За период от две години организацията ги подкрепя да работят в училища с голям брой ученици в неравностойно положение, които имат най-силна нужда от подобряване на мотивацията и постиженията си. Преди да участват в програмата кандидатите преминават през специален подбор, като до финала стигат едва около 8% от желаещите. Тази година например за учители по програмата са кандидатствали 2500 души, като одобрените са 122.

В партньорство с Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” Заедно в час обучава учителите по програмата в иновативна магистърска програма, съобразена с всички нормативни изисквания към педагогическите специалисти в България. Така всъщност се дава възможност на желаещите да бъдат учители да придобият педагогическа правоспособност за две години учене.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване