09/30/16 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Панаирът раздаде 42 златни медала

 

Фирми предлагат догодина да има платинени отличия, защото иновациите са на върхово ниво

Пловдивският панаир раздаде 42 златни медала в рамките на Конкурса за иновативни продукти на изтънчена церемония във Виенския павилион в сряда вечерта. Дванадесет приза грабнаха български авангардни изделия с качество по стандартите на ЕС.  Претендентите за  най-авторитетното българско пазарно отличие бяха оценявани от жури, съставено от експерти на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, а нейният председател Александър Манолев  оглавяваше централната комисия.

Следващата година да се дават и платинени медали, защото иновациите наистина са на върхово ниво, предложи един от отличените.

Най-много златни медали – 17, бяха присъдени в категорията „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации”. „Имаме много награди в Европа, Русия и САЩ, но най-много се радваме на тези златни медали, макар вече да притежаваме 19“, каза представител на българска фирма, която се занимава със софтуерни продукти.

Другите четири  раздела, в които се състезаваха номинираните, са: „Машиностроене“, „Транспорт и автосервизно оборудване“, „Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“ и „Строителство“. На официалната церемония бяха връчени специални грамоти на фирми, които участват над 20 г. в Международния технически панаир.

Голямата награда „Кристален тетраедър“ в Конкурса за дизайн беше присъдена и в двете категории – „Експозиционен дизайн“ и „Индустриален дизайн и дизайн на опаковка“. В първия раздел журито избра експозицията на Чешката република, проектирана от  арх. Тодор Василиев от екипа на Международен панаир Пловдив. Във втория раздел бе отличена заваръчна машина за хидроизолации с припокриване на швейцарска компания.

Наградените експонати може да се видят в Международен панаир Пловдив до 1 октомври.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване