10/04/16 05:51
(http://www.klassa.bg/)

Изборът на Цачева е предпоставка за гигантска фалшификация на вота

 За първи път ГЕРБ изглеждат слаби и следват БСП, твърди лидерът на левицата

Кандидатурата на ГЕРБ е предпоставка за гигантска измама и фалшификация на изборите за президент. Това заяви вчера председателят на БСП Корнелия Нинова в телевизионно интервю. Тя обеща, че левицата ще вземе всички мерки, за да предотврати нередностите.
"Политиката все още ми създава емоция, затова моята усмивка беше искрена след като чух номинацията на ГЕРБ за държавен глава. С тази кандидатура възможността за промяна на статуквото на президентската институция става все по-видима", подчерта Нинова. По думите й ГЕРБ излъчват слабост и неувереност и следват БСП за разлика от преди, и това най-много пролича още през юли тази година. Те не вадят най-силните си играчи, уточни лидерът на БСП.
"Цачева е удобен за нас вариант, защото парламентът е с много нисък рейтинг, а тя го олицетворява. Съчувствах й при речта на Борисов, когато каза, че другите са му важни, а пък тя не чак толкова. Той предпочита да си запази лостовете на влияние. Унизително е и за ГЕРБ, и за кандидата им", смята Нинова.
"Убедени сме, че ще спечелим изборите. Искам да кажа с какво ген. Радев е различен от останалите. Всички тези кандидати са участвали в изпълнителна, законодателна, европейска власт. Те са част от статуквото и знаем до какъв резултат доведоха. Хората не харесват това политическо семейство, което е едно и също. Ген. Радев е различен човек, той е имал характера да каже "не" дори и на преките си началници. При госпожа Цачева това никога няма да се случи. И майките, и пилотите заслужават уважение. Тя е просто послушен изпълнител", категорична е Нинова. Според нея Цачева няма да може да бъде опозиция на Борисов.
"Не намерихме никаква причина за слабата номинация на ГЕРБ, освен че се подготвя гигантска манипулация. Ако загубим, ще поема отговорност и взема решение, което ще обявя в нощта на изборите. Не мога да кажа отсега какво, защото съм прекалено оптимистично настроена, че ще спечелим президентския вот", твърди Нинова. На въпрос дали Радев е бил част от бизнес кръг около оръжейно лоби, какъвто слух се е завъртял в публичното пространство, председателят на БСП бе категорична, че това е лъжа, и призова онези, които твърдят това, да назоват лобито и кръга.
Синовете на Нинова и Цачева са добри математици и заедно са се готвили за олимпиади и представяне на международни състезания и конкурси. "Заедно бяха, но нека не намесваме децата си в политика. За тях и за децата на много други родители българският флаг се вее навън и нашата мисия като майки и политици ще е двойна. Трябва да ги върнем в България", каза Нинова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване