10/25/16 05:15
(http://www.klassa.bg/)

Завършват ремонтите по мостовете на „Тракия”

 

На Аспаруховия във Варна работата продължава през лятото

До края на годината трябва да завършат всички ремонти по мостовете на автомагистралите „Тракия” и „Хемус”, сочат плановете на пътната агенция.

До 15 ноември е графикът за завършване на ремонта над река Стряма на 136-ия км на „Тракия“ в посока Бургас. Реализацията на проекта започна през май с осигурените от правителството над 2,1 млн. лв. В началото на месец юли бе готово платното към София. По аутобана към втория по големина черноморски град ще бъде пуснат и мостът над р. Стряма и при пловдивското с. Труд.

За ремонтите на мостовете в западния край на автомагистрала „Хемус” шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров каза за „Монитор”, че на виадукта „Елешница” в посока Варна са подменени 3 греди и за разлика от миналата година, когато бе оправена частта към столицата, то сега не е имало изненади за състоянието на конструкцията. „Срокът за пускането е краят на ноември, но

 

ако може, той ще бъде отворен и по-рано”,

 

добави той. На този аутобан остава да се довърши и ремонтът на моста при 41-ия км. По думите му за следващия строителен сезон по „Хемус” престои да се ремонтира мостът при Потоп, който е след „Елешница”, а също така и металните съоръжения след Витиня. „По тях минава голям трафик и затова с тях ще започнем”, уточни Лазаров и припомни, че на тази магистрала всички останали мостове, по които не е работено през последните няколко години, не са били ремонтирани откакто са строени през 70-те и 80-те години на миналия век.

За моста при с. Писанец на първокласния път Русе - Разград шефът на АПИ обясни, че движението по него е пуснато, но продължава работата по долното стоене и той също ще е готов изцяло до края на годината.

За друго голямо съоръжение - Аспаруховия мост във Варна, инж. Лазаров каза, че остава

 

да бъдат ремонтирани мостове 1, 3 и 5,

 

които отвеждат трафик към основното съоръжение откъм езерото. „Те не са ремонтирани, откакто са изградени”, припомни той. По думите му за догодина има обещание да се дадат пари за тези надлези. Според него на основния мост металната конструкция е в добро състояние, защото преди петнайсетина години й е правен ремонт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване