10/27/16 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Повече покупки на първи дом от вторичния пазар

 

През септември 34% от купувачите на първи дом в САЩ са предпочели имот от вторичния пазар. Това е най-високият процент за последните 4 години. „През последните месеци търсенето на жилище отнемаше повече от обичайното време. Причината беше дефицитът на жилища. Преди старта на новата учебна година, обаче много семейства решиха да финализират сделките по покупка на дом. Логично през септември броят на търсещите жилище намаля и тези, които след това търсеха имот, успяха по-бързо да намерят такъв”, обяснява Лоурънс Юн, главен икономист на Националната асоциация на брокерите NAR.

Средната цена на жилищата от вторичния пазар през септември в САЩ е била 234 200 USD. Това е с 5.6% повече в сравнение със септември 2015 г. Предложенията на вторичния пазар са се увеличили с 1.5% спрямо август, до 2.04 млн. единици, но все още е със 6.8% по-малко в сравнение с нивата от септември миналата година.

Близо 21% от реализираните през септември сделки са били без ипотечен кредит. Това е с 1% по-малко в сравнение с август и с 3% по-малко в сравнение със септември 2015 г.


Милена Богданова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване