10/28/16 04:59
(http://www.klassa.bg/)

САЩ ПРИЗНАХА БЛОКАДАТА НА КУБА ЗА ПРОВАЛ

 Политиката на САЩ спрямо блокадата на Куба доведе до изолация не на Хавана, а на Вашингтон в продължение на десетилетия, заяви официалният представител на Белия дом Джош Ърнест.
Посол Республики Куба в РФ Эмилио Лосада Гарсия. Архивное фото
 

По време на традиционния брифинг той Ърнест помолен от журналисти да коментира решението на САЩ да се въздържат от гласуване на резолюция на Генералната Асамблея на ООН за необходимостта от прекратяването на икономическата, търговската и финансовата блокада на Куба от страна на САЩ.

 

«САЩ се въздържаха при гласуването, защото тази резолюция е прекрасна илюстрация на следното: защо американската политика за изолация на Куба не работеше в продължение на 50 години. Всъщност, това доведе до изолация на САЩ, а не на Куба, а и не постигна желания резултат за оказване на натиск към Хавана по отношение спазването правата на човека», — каза Ърнест.

 

Представителят на Белия дом заяви, че «всички действия на СЩА по отношение на Куба са били в съответствие с хартата на ООН и нормите на международното право».

 

 В същото време той призна, че «продължаването на тази политика само подкопаваше нашите възможности да се решат въпросите (за правата на човека, бел.ред.) в рамките на световната общност. Точно затова президентът на САЩ Обама реши да започне нормализация на отношенията с Куба», — каза Ърнест.
 
 
Той подчерта, че това «отговаря на интересите на американското общество».
 
«Ние мислим също и за интересите на кубинския народ, който в продължение на десетилетия се намира под натиск», — добави представителят на Белия дом.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване