10/31/16 05:59
(http://www.klassa.bg/)

Ген. Радев: България я има от 1300 години, няма да изчезне с оставката на Борисов

 

Вярва ли някой, че Цачева ще вземе поне едно самостоятелно решение, без да се подчини на волята на Борисов, попита кандидатът, подкрепен от БСП

 

 

 В България се надига вълна от енергия на хората, които искат промяна.Сега те говорят смело и открито, изчезват страхът и апатията.Обединени можем да постигнем тази промяна, за доброто на България на6-ти номври“. Това заяви на среща с граждани в община Ветово кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев.

Той изтъкна, че ГЕРБ разбират че губят, и че може да има президент, който да не участва в техните схеми и да обединява нацията около значими национални цели. Радев заяви, че с напускането на честното съревнование и използването на компромати и други методи, ГЕРБ вече са загубили морално, остава да загубят и фактически.

Всява се безпокойство, че ако ГЕРБ не спечелят изборите, премиерът ще си хвърли оставката и ще настане хаос, мрак и край на България. България е тук повече от 1300 години и няма да изчезне с оставката на Бойко Борисов“. Това пък заяви Радев по време на среща с над 1000 граждани в Русе. По думите му ГЕРБ казват, че трябва да спечелят изборите на всяка цена, иначе ще се загуби стабилността на тяхното управление. Той подчерта обаче, че стабилност има само на ниските доходи, на мизерните пенсии и на младите хора, които са без перспектива и напускат България. „Щели сме да се отклоним от утвърдения европейски курс на развитие. Това е пътят, по който младите българи заминават за Европа и все по-малко се връщат, а спират да идват инвестиции“, заяви ген. Радев. Той изтъкна, че се твърди и че ако ГЕРБ загубят, сме щели да зачеркнем и демокрацията, но тя означава народовластие, да се ръководиш от волята на народа. „Когато Борисов говори от Брюксел, че няма по-голям демократ от него, пита ли за нашето мнение дали сме съгласни със сделката визи срещу загуба на суверенитет със СЕТА, дали искаме да решаваме демографските проблеми с “внос“ на бежанци? Това ли е демокрация?“, попита ген. Радев.

По думите му резултатите от това управление все повече се виждат, а управляващите сами се оплитат и разкриват зависимостта си от чужди фактори и от бизнеса. Той обясни, че ако единственият възможен коректив, президентът, подкрепя тази политика и е зависим от това правителство, това е краят на демокрацията. „Вярва ли някой, че Цачева ще вземе едно самостоятелно решение, без да се подчини на волята на Борисов?“, попита генералът.

Ген. Радев подчерта, че няма да дели хората по партийна принадлежност, по етнически и религиозни признаци, по възраст. „Ще бъда президент на всички български граждани. Ако всички се обединим зад каузата България, ние сме сила и няма какво да ни уплаши и спре“, заключи ген. Румен Радев. 

 „От действията на нашите основни опоненти от ГЕРБ става явно, че те са много притеснени и изплашени. В последната фаза  на кампанията напуснаха честното съревнование и се заеха с последния възможен изход за тях, компроматната война. Използваха трибуната на НС за инсинуации, примитивно, целенасочено боравене с данни, с цел създаване на неверни внушения“. Това заяви Радев на среща със стотици граждани от Разград по време на предизборната си обиколка. Той подчерта, че са били впрегнати сателитни партии и техни депутати, за да се излезе от положение. Генералът заяви, че явно тяхната кампания не върви и те осъзнават че губят изборите. „Това е крайно недостойна постъпка и всеки ще си търпи последствията“.

“Едно по едно се разплитат и зависимостите на това правителството, от бизнес кръгове за назначаване на министри, за сделки, за обществени поръчки, как се водят задкулистни преговори с други партии за спасяване на обречения вот. Правителството прави все повече грешки. Надявам се в оставащите дни да не се преминава границата за компромати, неверни данни и клевети се носи отговорност“, посочи Радев.

Зад думите “Европа“ и “стабилност“ все повече се разбира, че се крие бедността и безпътицата на милиони българи, сривът в здравеопазването трудните времена за българския бизнес, каза генералът.

Корнелия Нинова: Странна амнезия е обхванала кандидата на ГЕРБ 

 

Кандидатът на ГЕРБ заяви, че ще е обединител на нацията, но разделя хората на такива с мозъци и такива без. Тя говори, че ще работи за това професионално образование, свързано с бизнеса. Странна амнезия обхвана г-жа Цачева“, заяви лидерът на БСПКорнелия Нинова в Разград. Тя припомни, че Цачева и ГЕРБ са приели вредния закон за образовнаието, с който са убили професионалните гимназии, затворили са селскостопанските техникуми, взели са парите от държавните и общинските училища и са ги прехвърлили на частните, подменили са съдържанието на учебниците до степен да се опитват да подменят националната ни идентичност, сменяйки българските класици като Иван Вазов и „Под игото“ с Робинзон Крузо.

Тя заяви, че кандидатът на ГЕРБ твърди, че ще се бори за стабилни доходи и тяхното увеличаване. „Забравихме ли, че нейната партия и тя лично натисна копчето за  замразяване на доходите за 3 години и замисля през 2017 г. увеличаване на данъци и осигуровки и ново замразяване на доходите“, заяви председателят на БСП

Само Румен Радев е различен от останалите кандидати, които са част от статуквото и са били или мнистри, или депутати, вицепремиери дори. Той се е занимавал само с пазене на националния суверенитет на България и ще се грижи за народа като държавен глава“, категорична бе Нинова.

Корнелия Нинова: Разграничаваме се от съдържанието и гласуването на резолюцията на ЕС за миграцията

Разграничаваме се от съдържанието на тази резолюция и от нейното гласуване. Тя не отговаря на политиката на БСП”, заяви пред медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с Резолюцията на ЕП за правата на човека и миграцията в трети страни. Тя обясни, че политиката на левицата е за: силен контрол по границите, борба с каналджийството, отмяна на постановление 208 на правителството на ГЕРБ, което заселва трайно бежанци в България, както и всички усилия България да не бъде превръщана в бежански лагер и гето. „Нашите евродепутати са изразили своя позиция, без тя да е съгласувана с ръководството на БСП”, заяви Нинова. Тя уточни, че евродепутатите от БСП, гласували тази резолюция, ще бъдат извикани на заседание на ИБ на БСП, за да обяснят позицията си.

КАРЕ:

Социолози: Радев пред Цачева на балотажа

Интригата в изборите се заплита, изходът от потенциален балотаж Цачева – Радев става все по-неясен. За първия тур Цачева (20,2%) продължава да води с няколко пункта пред Радев (16,3%) – на база всички имащи право на глас. Продължава укрепването на позициите при Красимир Каракачанов (8,1%). Калфин, Трайков и Марешки продължават да се движат в „пакет“ около 5% от всички имащи право на глас. Близо след тях са Орешарски (3,8%) и Татяна Дончева (2,9%). По всичко личи, че изборите ще бъдат решени с балотаж. Най-вероятно до него ще достигнат Цецка Цачева и Румен Радев. Радев се ползва с декларативната подкрепа на 32,1%, а Цачева – на 31,3%. Сондажът е проведен сред 1003 души, от 23 до 25 октомври. Данните не са прогноза за президентските избори, а отразяват моментната картина на декларативните нагласи, подчертават от „Галъп”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване