11/02/16 05:39
(http://www.klassa.bg/)

Инвестициите в бизнес имоти достигнаха 200 млрд. долара през третото тримесечие

 Общата стойност на инвестиционните сделки с бизнес имоти в световен мащаб е достигнала над 200 млрд. долара през третото тримесечие, сочат данни на консултантската компания в сектора CBRE. Данните се тълкуват като знак, че пазарът се е стабилизирал след спада в началото на годината, пише World Property Journal.

През първата половина на годината нивата на сделките във всички класове активи в глобален мащаб се понижиха, защото инвеститорите избягваха риска. Капиталовите пазари се успокоиха през полугодието и това се прояви и в сектора на недвижимите имоти. На тримесечна база обемът на сделките се понижава с 1% през третото тримесечие, а спрямо същото тримесечие на 2015 г. се отчита спад от 9%.

Активността в региона на Европа, Близкия изток и Африка (в който доминира Европа) продължава низходящата си тенденция, като се понижава с 8% в сравнение с второто тримесечие на годината и с 18% в сравнение с третото тримесечие на 2015 г. Поради валутни фактори спадът в региона е по-силен, ако се измерва в щатски долари и особено при по-дългосрочното сравнение - 21% спрямо третото тримесечие на миналата година.

Слабостта на британския пазар е значителен фактор за спада на активността в региона. Инвестиционните сделки се забавят от средата на 2015 г., но тази тенденция се ускори през първото полугодие на текущата година и продължи след референдума на Острова в края на юни. Ако се изключат британските сделки, в региона на Европа, Близкия изток и Африка се регистрира спад на годишна база от 14%.

В Северна и Южна Америка трансакциите се увеличават с 1% през третото тримесечие.

По статията работиха: Десислава Попова, редактор Виктория Тошкова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване