11/11/16 17:04
(http://www.cross.bg/)

Airbus Group и The Global Engineering Deans Council обявяват наградата за инженерно обучение "2016 Award For More Diversity In Engineering Education"

/КРОСС/Airbus Group и Global Engineering Deans Council (GEDC), отличиха д-р. Якоб Астатке от Morgan State Universityв САЩ, с "2016 GEDC Airbus Diversity Award" за неговия принос в инженерното обучение. Церемонията по награждаването се състоя по време на конференцията GEDC и световния форум за инженерно образование World Engineering Education Forum (WEEF) в Сеул, Южна Корея. Наградата е създадена с цел да насърчи разнообразното инженерство на работна ръка в световен мащаб. Тя признава гражданските инициативи и хората, които стоят зад тях, като дават възможност на студенти от всички среди и профили да учат и да се реализират в областта на машиностроенето. От общо 40 кандидати от 17 държави, д-р Якоб Астатке беше избран да получи наградата за неговото впечатляващо въвеждане на технологични инициативи и обучение в университетите в Етиопия, за да се подобри инженерното образование в Африка. За последните 13 години, той провежда курсове, обучава и споделя най-добрите практики. Той се отличи с въвеждането на Mobile Studio Technology, преподаването в пет университета в Етиопия, и със своята решаваща роля за улесняване на даряването на оборудване и ресурси. В допълнение към глобалната популярност, която наградата предлага, д-р Астатке получи значителна финансова подкрепа за развитието на неговата работа
Публикувана на 11/11/16 17:04 http://www.cross.bg/airbus-gedc-engineering-1525467.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване