11/11/16 05:10
(http://www.klassa.bg/)

Лозан Панов уличен в конфликт на интереси

 Председателят на ВКС Лозан Панов е съдействал с влиянието си като съдия в Административния съд в София на фирма да спечели дело и след това купонясвал с босовете й, съобщи Блиц.

Българска фирма е подала сигнал срещу Панов до ВСС, в който се посочва, че през 2009 г., по времето, когато Панов е бил съдия в Административния съд в София, е помогнал за решаването в съда на съдебен казус, като ходатайствал за фирма "Мегатурс" 1 ООД. Към сигнала са прикрепени и снимки, от които се вижда как Панов гуляе с босовете на фирмата, за която се твърди, че е съдействал с влиянието си. Въпросната фирма предлага широк спектър от услуги, свързвани с проучване, организиране и изпълнение на инвестиционни проекти в строителството - строителство до ключ, луксозни довършителни и ремонтни работи на офис сгради и административни учреждения, реконструкции и преустройства на сгради, саниране, структурно окабеляване и изграждане на комуникационни мрежи, цялостно изграждане на ВиК, електроинсталации и др. Същата компания е ремонтирала и сградата на президентството на булевард "Дондуков" 2.

Едва ли връзките между Панов и "Мегатурс" 1 ЕООД са случайни. Компанията, чийто едноличен собственик е Петьо Василев, печели всички спорове, които се разглеждат във ВКС, пише Блиц.

Съдия №1 получил предупредителен SMS от негов колега за сигнала срещу него и по тази причина вчера не се е яви на заседание на пленума на ВСС. Той се уплашил, че сигналът ще изтече в медиите и ще му се налага да отговаря на неудобни въпроси, от които няма как да се спаси. На Панов обаче със сигурност ще му се наложи да обяснява уличаващата го информация, която се съдържа в сигнала.

Към този момент съдебните кадровици, които са запознати със сигнала срещу Панов, отказват да разкрият повече подробности.

Това е вторият подобен сигнал срещу Панов. Първият бе преди близо година, когато се появиха негови снимки в опасна близост до кантората на известния столичен адвокат Иван Тодоров, шеф на „Сиела“ и защитник на КТБ. В публичното пространство излязоха и есемеси, за които се твърди, че Панов и Тодоров са си разменяли по Коледа. Тогава Тодоров призна, че се познава с Панов, не не го бил виждал поне половин година. Тодоров бе замесен и в скандала „Двете каки” като свидетел, но и за него обясни, че не знае нищо.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване