11/13/16 06:01
(http://www.klassa.bg/)

АКО САЩ НЕ УСПЕЯТ ДА ПОСТАВЯТ УДОБНАТА ВЛАСТ ЧРЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ, ПРАВЯТ ГО ЧРЕЗ БЪРЗА ЕВОЛЮЦИЯ

 Организациите, финансирани от САЩ с цел склоняване на населението към евроатлантическата интеграция работят за постепенната смяна на властта.

 

Ако не успеят да направят това чрез революция, започват да работят върху еволюционния принцип.

 

Във властта се вкарват все повече и повече хора с удобни възгледи и постепенно държавата се превръща в нещо съвсем различно…

 

Ако хвърлиш жабата в кипяща вода, тя има вероятност да изскочи от нея. Но ако я хвърлиш в леко топличка вода и постепенно увеличаваш загряването, жабата ще се свари – без дори да осъзнае и сама това. Ще се свари бавно, постепенно, тихо, но категорично и окончателно.

 

Збигнев Бжежински казваше, че не е нужно Украйна насила да се включва в НАТО, трябва да се направи така, че украинците сами да поискат да влязат в алианса. Именно така се случва и днес по целия свят. САЩ финансира образователни и информационни проекти, води много активни медийни кампании. Така тихично държавата се „презарежда“…

 

Що се отнася до Украйна, главното е държавата да подпише договора с ЕС. Само в такъв случай бъдещото настъпление на НАТО там ще бъде гарантирано. Затова, за да не се тревожи и дразни украинското население по темата, тя в момента е поставена на пауза. За да може подписването на споразумението с ЕС да мине по-гладко. Но значителна част от украинците разбират, че ЕС е само трамплин към гмурването на страната в НАТО. Колко време ще отнеме това – 5-10-15 години – трудно е да се каже. Зависи от ефективността на бъдещата работа на американските НПО-та.

 

Аз бях на работа в САЩ през 2002-2003 г., а през 2006-2010 г. бях там като представител на Санкт-Петербург. Във функциите ми влизаха установяване на контакти с американски компании, а и лансиране на културни и туристически проекти. Политически функции нямах, защото градът не води външна политика.

 

В САЩ съществува закон за регистриране на чуждестранни агенти – FARA (Foreign agents registration act). Независимо, че той беше приет през далечната 1937 г., днес той работи като швейцарски часовник. Знаейки за съществуването на този закон, аз се обърнах към министерството на правосъдието на САЩ, за да направя консултация, нужно ли е представител на общината, който не се занимава с политика, да се регистрира в качеството си на чуждестранен агент. Отговориха ми, че трябва да се регистрирам.

 

Така, аз вероятно, съм единственият човек в Русия, който изпита на гърба си действието на закона. Министерството на правосъдието на САЩ много строго следи работата на чуждестранните организации в САЩ. Сведения за всички контакти трябва да бъдат предоставени в министерството на правосъдието в два екземпляра в рамките на 48 часа.

 

Със събирането на тази информация в министерството се занимава отдел за регистрация на чуждестранните агенти – част от контраразузнаването, което на свой ред е част от департамента за национална сигурност. Съществуват множество изисквания. Ако агентът не ги изпълнява, следва наказание – от глоба до 5 години лишаване от свобода. Т.е. този закон не е никак формален!

 

Приемайки статуса на чуждестранен агент, човек е задължен да бъде на разположение, да дава отчет за работата си. По всяко време могат да ти дойдат на гости представители на министерството на правосъдието и да проверят дейността ти. Което и се случва.

 

В САЩ има изработен механизъм, който позволява автоматично да се събират материали за дейността на чуждестранните организации на територията на страната.

 

На тях дори не им се налага да търсят информация, чуждестранните агенти сами изпращат материалите си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване