11/13/16 05:43
(http://www.klassa.bg/)

ОПЕК прогнозира ръст в търсенето на петрол през 2017 г.

 Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) прогнозира търсенето на петрол в света догодина да се увеличи до 95,55 млн. барела на денонощие или с 1,15 млн. барела повече, отколкото очакваното производство за 2016 г., се казва в месечния доклад на картела, цитиран от RNS. Около една трета от това количество ще се купува от държавите от ОПЕК

През октомври страните от картела са увеличили добивите на петрол с 240 хил. барела на денонощие до 33,64 млн. барела. Ръстът идва основно заради повишеното изпомпване на нефт от кладенците в Ирак, Нигерия и Либия. За миналия месец най-големият производител на суровината Саудитска Арабия е намалила производството си от 10,58 млн. на 10,53 млн. барела на ден. В доклада на ОПЕК пише още, че отчетените цифри не включват добиваните количества в Габон. Страната от началото на юли отново е член на ОПЕК. Африканската държава има капацитет да произвежда по 11 млн. т нефт на година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване