11/14/16 07:31
(http://www.klassa.bg/)

Нинова: БСП ще върне мандат в рамките на сегашното НС

 И БСП няма да се съгласи да състави кабинет в рамките на състава на сега действащия парламент. това обяви председателят на червената партия Корнелия Нинова, малко след като премиерът Бойко Борисов заяви, че след оставката на кабинета сегашният мандатоносител ГЕРБ няма да сформира нов кабинет в рамките на този парламент и топката отива в соцпартията.

Нинова обясни още, че веднага ще върне мандата, след като го получат от президента Росен Плевнелиев. „Ще се борим за първа политическа сила на предсрочни избори и тогава ще сформираме кабинет”, каза тя. Радев пък се надява да поддържа добър диалог и с Русия и със САЩ. Нинова пък каза, че ще предложат свое виждане за съдебна реформа, но ще иска и национално съгласие за нея. По думите й ГЕРБ направили опит да овладеят съдебната система със своята реформа.

От своя страна Румен Радев каза, че ще се отзове на поканата за среща с Росен Плевнелиев. Прехвърли топката за създаването на служебен кабинет именно към него. Не отговори дали има име за евентуален служебен премиер. Относно темата за свикване на ВНС и Радев, и Нинова обясниха, че едва ли съгласие за това ще може да се постигне в този парламент. Според Радев ако гласовете ДПС бяха отишли към ГЕРБ, пак нямаше да стигнат на партията на Бойко Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване