11/14/16 10:44
(http://www.klassa.bg/)

Унизително поражение за Бойко Борисов и посочената от него Цецка Цачева, дойде краят на 10-годишната изборна хегемония на ГЕРБ

 53-годишният генерал и доскорошен командващ на Военно—въздушните сили генерал-майор Румен Радев е новият президент на България. Той постигна убедителна победа над кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, с което не просто сложи края на порочния модел „Плевнелиев” на посочения президент, но и за пръв път от 10 години насам приключи серията от непрекъснати изборни победи на ГЕРБ и Бойко Борисов. Радев бе издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Негов вицепрезидент ще бъде евродепутатът от БСП и член на Изпълнителното бюро на левицата Илияна Йотова. Право на глас за президентските избори към датата 6 ноември имаха 6834 278 избиратели. Избирателната активност на проведените президентски избори е висока и достигнатите 4 милиона гласували на първия тур са своеобразен връх на активността в последните години, отчетоха политолозите. Никога досега не е имало и победител на първи тур на президентски избори у нас, сочи статистиката. Генерал Радев ще е шестият президент на Република България (пети по настоящата конституция) след Петър Младенов, Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване