11/15/16 13:25
(http://www.klassa.bg/)

Pravatami.bg стана на 4 години

 Би ли се представил с няколко думи?

Аз съм Никола – част от екипа на pravatami.bg и Advokatami.bg вече повече от две години. Както всеки в pravatami.bg, започнах като автор. Станимир Ненов, който е основател на организацията, тогава беше мой ментор. В последствие съчетавах дейностите като автор и редактор. В момента отговорностите ми са свързани основно с развитието на новите ни продукти.

В Advokatami.bg отговарям за всички операции, а също и за продуктите и услугите ни.

Pravatami.bg стана на 4 години. Кое е най-значимото, което постигнахте през този период?

За мен най-значимите постижения са две и ми е трудно да открия някое от тях като по-важно.

На първо място, успяхме да достигнем до толкова много хора, колкото не сме се и надявали. Материалите, посветени на правото, които ние наричаме Права, са четени от 3 милиона потребители. Те са не само популярни, но и полезни. Всеки ден получаваме изключително позитивна обратна връзка от нашите читатели.

Другото голямо постижение според мен е това, че в pravatami.bg започнахме да разглеждаме правото по един различен начин. Законите вече не са запазена територия само за юристите. Те трябва да бъдат направени достъпни за всеки. Това е нашата пътеводна звезда, не само в pravatami.bg, но и в Advokatami.bg.

 

pravatami-bg

 

Какво се случи в pravatami.bg през последната една година?

Всъщност страшно много неща. Фокусът беше разработването на нови продукти, които да предложим на потребителите ни.

През есента на 2015 г. в екипа създадохме 10 курса на правна тематика. Покрихме области като бизнес, НПО, интелектуална собственост, полиция, осигуровки и други. Потребител, който се запише за курс, получава директно на своя имейл порция знания всяка сутрин в продължение на две седмици. Цените са символични.

Другата голяма стъпка за нас е началото на Школата на pravatami.bg. Чрез тази инициатива организираме поредица от събития, на които наживо разкодираме законите в дадена област. До момента всички школи, които сме организирали са били на бизнес тематика, но не смятаме да се ограничаваме до това. За мен е огромно удоволствие да се видя лице в лице с хора, които искат да получат знания точно от екипа ни, да се запозная с тях и да поговорим.

pravatami-bg-2

 

През 2106 г. започнахме още нещо ново. Това са обучения за служителите в средни и големи компании, които разбират нуждата от корпоративна социална отговорност. В рамките на два часа екипът ни представя конкретна тема, например тази за потребителските права. Винаги се заформя дискусия и сме много приятно изненадани от активността на аудиторията. Доказахме, че обученията за служители не винаги са досадни и загуба на време. Те могат да бъдат забавни и полезни.

 

Как се издържа pravatami.bg?

Развитието и поддържането на една неправителствена организация в България не е лесно. През последната година ние се опитахме да разработим собствени източници на доходи. Това са нашите продукти – курсовете, школата и обученията, които правим. Опитахме да ангажираме и нашите потребители с подкрепа на каузата ни. Създадохме специална страница за подкрепа и много от тях се отзоваха и продължават да го правят. До голяма степен успяхме. Факт е, че в момента pravatami.bg продължава да съществува и да се развива без никакво външно финансиране.

 

Огромна заслуга за това има целият екип. Стотиците часове доброволен труд всеки месец са основният двигател на организацията.

 pravatami-bg-3

От какво имате нужда?

Много рядко хората се замислят за това, какво е необходимо, за да съществува pravatami.bg. Всеки месец имаме разходи, които покриваме сами – наем на различни уеб приложения, които използваме, хостинг услуги, маркетинг и реклама. Дори не става въпрос за възнаграждения.

Справяме се и сами, но външно финансиране би ни помогнало да се развиваме много по-бързо. Имаме и какво да предложим на бизнеса под формата на продукти и реклама. Винаги търсим и доброволци, които да се присъединят към екипа ни.

Какво ви предстои?

Имаме големи планове за бъдещето. Pravatami.bg ще продължи да се развива непрекъснато. Тази година предстои да оптимизираме продуктите, които предлагаме в момента – курсовете, школата и обученията, които провеждаме.

Вече сме започнали работа по нови големи инициативи. Те ще отговорят на нуждите на потребителите за още по конкретни и практически правни знания и услуги. Фокусираме се и върху бизнеса с разработването на правни решения за малки, средни и големи компании.


pravatami-bg-4

Каква е връзката между pravatami.bg и Advokatami.bg?

Advokatami.bg е технологична компания, която инвестира в софтуер и информационни системи. Партнираме си с много талантливи адвокати и адвокатски кантори като технологизираме и оптимизираме тяхната работа.

В момента всички в екипа на Advokatami.bg сме част и от pravatami.bg. Докато pravatami.bg предлага на потребителите достъпна правна информация, Advokatami.bg цели да отговори на нуждата от конкретни правни услуги.

Понякога дори пълното и систематизирано знание не е достатъчно и потребителите се нуждаят от специалист. Чрез Advokatami.bg всеки може да намери адвокат за своя казус. Основният ни фокус са услугите за бизнеса, например правна помощ при регистрация на търговска марка. Предлагаме обаче услуги и за граждани като съдействие на кредитори и длъжници при събиране на вземания.

 

Advokatami.bg си сътрудничи тясно с pravatami.bg като всеки месец прави дарение за каузата на организацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване