11/15/16 17:23
(http://www.klassa.bg/)

ПГ на ГЕРБ ще проведе консултации при президента Росен Плевнелиев в четвъртък

 ПГ на ГЕРБ ще проведе консултации при президента Росен Плевнелиев в четвъртък.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС. „Вчера имахме извънреден председателски съвет заедно с финансовия министър дали да се разглежда бюджетът за 2017 г. в ресорните комисии и да се внася в пленарна зала. Всички изразиха становище, че е хубаво бюджетът да бъде разгледан и да се търси възможност да се приеме. Четвъртък и петък ще имаме възможност да го гледаме в пленарна зала. Не знам какви други разговори могат да се водят при ситуацията, която имаме днес – имаме подадена оставка на кабинета. Тя ще бъде гледана утре като първа и единствена точка. След това ще има и политически консултации, които ще бъдат проведени от президента Росен Плевнелиев с всички парламентарно представени групи, за да може след това да се търсят някакви други решения, които могат да бъдат полезни за държавата”, уточни Цветанов.

Относно това дали ПГ на ГЕРБ е обсъдила оставката на Цачева, Цветанов обясни, че по време на днешно заседание на ПГ на партията, депутатите на ГЕРБ са се събрали за първи път след кампанията. „Цялата ПГ на ГЕРБ застава зад Цецка Цачева. Това е легитимният председател на 43-тия НС и тя получава парламентарната ни подкрепа от всичките народни представители от ГЕРБ”, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.


Той уточни, че от ГЕРБ не са поканени за следобедните срещи-консултации, които БСП провежда. „При положение, че президентът вече има съответен график и всяка една от парламентарните групи ще участва в политически консултации при него. По-добре е при президента всяка от ПГ да изрази становище и мнение и тогава държавният глава да формулира възможните консенсусни и допирни точки, които могат да бъдат за всички парламентарно представени групи и да се върви към организирането и провеждането на предсрочните избори”, каза Цветанов. Запитан кога ГЕРБ са поканени на среща при Плевнелиев, Цветанов обясни, че това ще стане в четвъртък. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване