11/16/16 16:38
(http://www.klassa.bg/)

Парламентът прати кабинета „Борисов 2” в историята

 Народното събрание прие оставката на кабинета „Борисов 2”. С гласовете на 218 депутати второто правителство на Бойко Борисов отиде в историята. Гласуваха общо 220, 218 от тях бяха "за", нямаше против, а само двама се "въздържаха". Точката беше единствена в дневния ред на парламента.

В понеделник министър-председателят депозира оставката на ръководеното от него правителство в деловодството на Народното събрание. В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.



Оставката е следствие от резултатите на президентските избори, които бяха спечелени от издигнатия от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат – ген. Румен Радев.



В хода на предизборната кампания премиерът Борисов обяви, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели президентската надпревара, правителството ще подаде оставка. 

След като оставката на кабинета е факт, настоящият президент трябва да покани първите две политически сили в парламента да съставят нов кабинет. Ако те откажат, президентът предлага на трета формация по негов избор. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване