11/17/16 05:34
(http://www.klassa.bg/)

Роден професор разкри къде е бъдещето на човечеството

 Това е единственият континент, който тепърва ще се отплаща на тези, които го изследват. Това е бъдещето на човечеството, друга планета. Така проф. Христо Пимпирев описва Антарктида. Той е ръвоводител на Българския антарктически институт. 
"Самият континент се пренасели, а глобалното затопляне е факт. Учените ни ще изследват точно това", коментира Пимпирев, цитиран от „Монитор”. Професорът сподели, че топенето на ледниците вече е видимо. Подчерта, че това е най-голямата заплаха за бъдещето на човечеството. 

"Сега изникнаха много нови бази, техниката напредна. Преди 15 години имахме връзка с България само два пъти в седмицата чрез радиовръзка. През лятото не само учени, но и хора на изкуството, оператори могат нормално да живеят и творят на Антарктида. Така че континентът е много по-достъпен", спомни си той. 

И отбеляза, че Антрактида е най-чистото място на планетата, където има строг ред какво е разрешено да се прави. Например има забрана за използването на дронове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване