11/24/16 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Дълговите фондове за имоти на Острова набират скорост

 Дълговите фондове за имоти във Великобритания все по-успешно запълват недостига на банково финансиране след референдума за Brexit, съобщава Bloomberg.

След като 52% от британците гласуваха в края на юни в подкрепа на напускането на Европейския съюз (ЕС), няколко банки се отдръпнаха от пазара на бизнес имоти в очакване на буря. Това доведе и до оскъпяване на финансирането за сектора, посочва информационната агенция.

Това отвори ниша за небанковите кредитори. Няколко инвеститори, сред които Massachusetts Mutual Life Insurance Co. и Intermediate Capital Group Plc, навлязоха на пазара. Британският кредитор Nationwide Building Society също обяви план да облекчи финансирането за бизнес имоти.

От банките единствено германските не предприеха нищо, но за тях пазарът става все по-сложен в светлината на Brexit, посочва информационната агенция.

“Банките определено станаха по-внимателни. До референдума те увеличиха значително пазарния си дял. Сега тенденцията се обръща”, коментира Мартин Уийлър от ICG-Longbow – дъщерното дружество на Intermediate Capital Group, което започна да кредитира инвеститори в бизнес имоти.

Небанковите кредитори в сектора на имотите на Острова целят много висока възвръщаемост – около 10 на сто.

Дълговите фондове са предпочитани и от други инвеститори заради високата доходност.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване