11/29/16 05:38
(http://www.klassa.bg/)

ПРИНЦ ЧАРЛЗ: ПРИЧИНАТА ЗА КРИЗАТА С БЕЖАНЦИТЕ И ТЕРОРИЗМА Е В ПРОМЯНАТА В КЛИМАТА

 Принц Чарлз счита, че тероризмът и миграционната криза в Европа са свързани с промяната на климата, а екологичните промени са една от главните причини за проблемите в Сирия.

“Виждаме класически вариант за несправяне с проблема”, – каза той в интервю за Sky News.

 

Според думите на принц Чарлз, „преди 20 години множество хора предупреждаваха, че в бъдеще човечеството ще се сблъска със сериозни конфликти заради оскъдните ресурси и сушата, ако не се решат проблемите около промяната на климата”, – съобщи Sky News.

 

“Минаха няколко години от момента, в който Пентагонът започна да обръща внимание на това”, – отговори принц Чарлз на въпрос за пряката връзка между промяната на климата и тероризма, подчертавайки, че климатичните проблеми имат огромно влияние върху случващото се в света сега.

Принцът отбеляза също, че една от главните причини за конфликта в Сирия е сушата, продължила около пет-шест години, което принудило хората да изоставят земите си.

 

Интервюто е взето преди терористичните актове в Париж

Според последни данни от агенция “Фронтекс”, за първите 10 месеца на 2015 година на територията на ЕС са пристигнали около 1.2 милиона мигранти. Европейската комисия счита, че до края на следващата година в Европа ще се установят още 3 млн мигранти.

Към 1 януари 2015 г. в държави — членки на ЕС, са живеели 15,3 милиона души с гражданство на друга държава — членка на ЕС.

 

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че механичният подход към проблема с бежанците в ЕС няма да сработи, защото причините за проблемите са политически.

Петя Паликрушева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване