11/30/16 05:00
(http://www.klassa.bg/)

Борисов след КСНС: Няма да бъда премиер с чужд мандат

 Премиерът Бойко Борисов отсече, че няма да е премиер на друг кабинет, освен на такъв с мандата на ГЕРБ. Това заяви министър-председателят в оставка след почти четиричасовото заседание на КСНС. Той настоя, че сега има всякакви възможности - и ново правителството в рамките на този парламент, и предсрочни избори. "Има партии, които са заявили, че могат да правят кабинет, който иска да направи мандат в този парламент, да си излъчи премиера, министрите и да си носи отговорността за всички стъпки, така както аз съм го правил", коментира Борисов. Той намекна, че ГЕРБ би подкрепил кабинет на ПФ.

„Преди 2 години предложихме коалиция на ПФ. Те тогава казаха, че няма да участват във властта и ще подкрепят някои решения. Това им го дължа“, така отговори той на въпроса дали ГЕРБ ще подкрепи правителство в рамките на това НС, издигнато с мандата на ПФ или РБ. „Оставям колегите от РБ и ПФ да носят отговорност и вземат решение“, каза още той. 

Премиерът в оставка призна, че резултат от днешното заседание на КСНС няма, защото е бил по-скоро с харaктера на политически консултации. Той упрекна новоизбрания президент Румен Радев, че е отказал да присъства на заседанието, защото аргументът му, че ще има класифицирана информация бил несъстоятелен. "Той трябваше да дойде тук, така както ползва държавна охрана, той трябва да е тук, а не да се изказва само по теми, които са угодни", заяви Борисов. Според него на пленума на БСП в събота е чул от Радев неща, които не са били анонсирани по време на предизборната  му кампания. Борисов упрекна останалите партии, както и Радев, че сега се обявяват срещу резултатите от референдума. По думите му по време на кампанията никой не си мръднал пръста да обясни, че се крият рискове. Според него това е било модерно и било насочено срещу него и ГЕРБ. Борисов даде да се разбере, че ще се съобразят с вота на народа след референдума.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване