12/04/16 07:43
(http://www.klassa.bg/)

Нинова лъже, твърди в писмо ген. Решетников

 Среща между Корнелия Нинова и о.з. генерал Леонид Решетников в Москва е имало, въпреки че лидерката на БСП яростно отрича. Това става ясно от писмо на Решетников, който е директор на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), чийто учредител е президентът на Русия Владимир Путин. 

Генералът дори директно нарича Нинова лъжкиня, като подчертава, че противно на твърденията й той продължава да работи за Кремъл и не бил уволняван заради корупция. 

Писмото на Решетников, написано на бланка на РИСИ, е публикувано в „Афера.БГ”. С него той се обръща към българските политици и журналисти, като пита престъпление ли е политически лидер като Нинова да се срещне с ръководител на руски аналитичен център, свързан с Кремъл. Според Решетников такава среща е напълно нормална. Тя не е е била тайна, а се е състояла в кафене на хотел „Кристал Палас”. 

Генералът твърди и, че Нинова сама посочила името на ген. Румен Радев като кандидат за президент, който БСП може да подкрепи, но наравно с други възможни кандидатури. „Какъв е проблемът, президентската тема беше тема и във всяко кафене в София”, заявява руският о.з. генерал, като недоумява защо някои политици и медии смятат, че е позорно български политик да се срещне с руски политически анализатор, а с американски е нормално. 

Самата Корнелия Нинова по-рано заяви: "Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси. Още повече днес, когато разбрах, че една партия, командвана от Турция и от Ердоган, иска специална анкетна комисия в парламента, заедно с ГЕРБ, по този случай. Някакъв компрометиран о.з. генерал, който е изгонен за корупция от Кремъл, в договор с ДОСТ и ГЕРБ да ми искат обяснение - няма да стане”, бяха думите на Нинова, след като депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева я попита дали е обсъдила кандидатурата на Радев с Решетников.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване