12/07/16 05:39
(http://www.klassa.bg/)

Хванаха 64 тона контрабандно замразено месо от Румъния

 64 тона контрабандно замразено свинско и телешко месо от Румъния е било заловено, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Стоката била превозвана от три камиона, които са влезли в България през северната ни съседка.

Проверката била направена от звеното за фискален контрол, като при първоначалната инспекция шофьорите представили на фискалните инспектори документи за транспорт на тесто. При последвалия оглед на товара обаче служителите на НАП са установили, че те превозват замразено месо.

На шофьорите– двама поляци и един българин, са съставени актове, камионите са пломбирани, а на стоката е наложен запор. За случая веднага са били уведомени и инспекторите на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Случаят вече се разследва под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП в сътрудничество с органите на МВР.

От началото на година до сега звеното за фискален контрол в НАП е проследило движението на 200 млн. килограма месо и близо 1 млрд. кг рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, захар, брашно, мляко и млечни продукти.

Звеното за фискален контрол в НАП беше създадено през 2014 г. със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо, месни продукти и олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз, както и от мобилни групи във вътрешността на страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване