12/13/16 05:01
(http://www.klassa.bg/)

„Булмаркет”: Не можем да разкрием какво покрива застраховката ни

 Не можем да разкрием какво покрива застрахователната ни полица. Можем само да кажем, че нашата застраховка отговаря на всички изисквания на Европейската комисия, тъй като лицензът, който имаме, е международен и всичко, свързано с този лиценз, е с одобрението на европейските органи.

Това каза пред Агенция „Монитор” финансовият директор на „Булмаркет” Искра Почева. Тя уточни, че застраховката на компанията е направена в дружеството „Булстрад”.

„Не мога да кажа какви претенции ще бъдат предявени. В момента никой няма информация на каква стойност възлизат щетите, трябва да има някакви заключения. Следващият въпрос е дали към нас ли ще бъдат предявени претенциите. Ако се установи, че причината не е в превозвача? А ако те бъдат насочени към нас, естествено, ние ще ги предложим на застрахователя за изплащане”, допълни Почева.

Вчера в отворено писмо до медиите от „Булмаркет” информираха, че компанията започва вътрешна служебна проверка във връзка с трагичния инцидент в Хитрино. Посочено бе, че на редица въпроси предстои да бъдат намерени отговори: къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция, изправен ли е бил железният път, имало ли е други инциденти, случили се на същото място и дали те имат сходство със сегашния случай и други.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване