12/16/16 04:57
(http://www.klassa.bg/)

А някога ние спасихме Европа…

 През 700-та година начело на българската държава е кан Тервел. Ще припомня, че той произхожда от рода, канската династия Дуло и е първороден син на основателя на една от 30-те български държави по света – кан Аспарух. Кан Тервел се явява на политическата сцена в изключително важен исторически момент. Докато възходът на младата българска държава е забележителен и неоспорим, съседката й Византия преживява сложни, негативни процеси и явления, както във вътрешнополитически, така и във външнополитически план. Устоите на държавната власт, олицетворявана от императора, в резултат на ожесточени междуособици са силно разклатени. Вътре във Византийската империя „ври и кипи“. През 695г. чрез заговор е свален от престола император Юстиниан II. На негово място застава пълководецът Леонтий. Византийската империя видимо чувствително отслабва. Това се виждало и знаело от арабите, които веднага се възползвали от тежкото положение в империята и предприели мащабен военен поход срещу нея и им причинили тежки поражения. Междувременно пълководецът Леонтий бил сменен (през 698г.) от император Тиберий III. Именно в този исторически момент на българския престол застава кан Тервел, а император Юстиниан II успява отново да се възкачи на престола. Същевременно агресивните набези на арабските нашественици се засилили и съществувала реална опасност от превземането на Византийската столица – Константинопол и рухването на Византийската империя. Тогава, император Юстиниан II, лично се явил в столицата на българското канство – Плиска и в смирена и молеща поза поискал помощ от българския владетел.

Кан Тервел е проявил държавническа далновидност, политическа прозорливост и историческа мъдрост. Той дълбоко е осъзнавал, че падне ли Византия в арабски ръце, това ще означава и реална опасност за България, която ще има един нов силен и агресивен съсед. И вместо да се възползва от тежкото положение на Византия и безпретятствено да я нападне, кан Тервел буквално се притичва на помощ на император Юстиниан II, на Византия, за да я спаси от набезите на арабските нашественици. Кан Тервел постъпва високо отговорно пред историята, пред Европа. По сведения на арабски хронисти и византийските летописци -Теофан, а по-късно и Свидас, Метафрист и Логотет, в края на лятото и началото на есента на 717г., 200 000 арабски пълчища нахлуват във Византия и се насочват решително, с цел да превземат Константинопол. Именно в този момент, по молба на император Юстиниан II, кан Тервел организира и застава начело на 14,000-на българска армия. Пълководческият гений на кан Тервел и героизма на българската войска, създават възможност само за 3 дни да бъдат отблъснати арабските нашественици и Константинопол и Византия били спасени от неизбежна гибел. Кан Тервел триумфално, победоносно, заедно с българската войска влязъл в Константинопол, тържествено посрещнати и аплодирани от император Юстиниан II и признателното население на Константинопол. По сведения на посочените хронисти и летописци, кан Тервел бил обсипан с дарове и договора от 705г., по силата на който България установила владение на обширната тракийска област Загоре и тя била присъединена към България, е бил потвърден. Арабските и византийските летописци и хронисти, макар и лаконично отбелязват в писанията си, че българите са дали много човешки жертви.

Следователно с цената на тези жертви, държавническият и пълководческият гений на великият български кан ТЕРВЕЛ и героизма, саможертвата на българската армия, бил спасен Константинопол, а Византийската империя оцеляла. Обективно кан Тервел спасява Европа от арабско робство и предотвратява опасността тя още в VIII век да бъде превърната в арабски халифат.

Акцентирам на този особено важен, релевантен исторически факт и извод, защото той е силно актуален.

Понастоящем, когато нови арабски пълчища, част от които потенциални терористи, ислямисти (от ИДИЛ) и доброволни дезертъори и бегълци (а не бежанци) от Родината си, под благовидната прикриваща същността форма на миграция, вероломно нахлуват в Европа, включително и в България управляващата политическа върхушка на Западна Европа обаче, е бездейна, неадекватна и просто е „вдигнала ръце“ пред новите заплахи и опасности възникнали за християнския, православен свят и цивилизация. Същата тази лицемерна и бездейна Европа която през 13931396г. не си помръдна пръстта и остави България, българският народ да тъне в тъмата на 5-вековното мракобесно турско робство, турско духовно иго. И тогава и сега Западна Европа е исторически длъжник на България, загдето кан Тервел и българският народ я спаси от арабско робство и тя още през VIII век щеше да бъде арабски халифат.

Обективно се получава един исторически парадокс, от категорията на куриоза.

През 717г. Кан Тервел, с 14,000-на българска армия спасява Европа от 200,000-но арабско нашествие, а сега 2016г. 500 милионна Европа с 50 милионна армия и жандармерия не може да я спасят от мигрантските пълчища. Не може или не иска? Според мен и двете алтернативни хипотези са верни.

1. Не може, защото т.нар. Европейски съюз не е обединен на базата на националното чувство за единение, а де факто е разединен, разкъсан от несъвместими вътрешни противоречия. Това не е съюз. А един механичен сбор (сборище, достигащо до сбирщина!) от отделни страни – правни субекти с егоистично поведение. Сбор или сборище, доминирано от новите колонизатори – Германия и Франция, които пък са пряко надзиравани, ръководени, командвани от съответния световен жандарм – САЩ. Американската империя няма абсолютно никакъв интерес от обединена, силна Европа. Затова, американсият империализъм, постоянно, перманентно всява раздори, междуособици в ЕС.

САЩ имат нужда от едно разпокъсано, псевдоевропейско формирование, наречено „Европейски съюз“, който само де юре е „Европейски съюз“, а де факто е превърнато в придатък на САЩ, в .…51-ви щат на САЩ! В тази връзка, световният жандрам натрапва на европейските народи и управници, приличащи на малоумници-дебили, олигофрени и даже изроди. Във всяко отношение (анатомично, интелектуално) тези примитивни типове са силно уязвими, а затова и те са зависими от американския си господар, известен като чичо Сам.

Тези жалки, но много послушни кукли на конци, умело са дърпани, направлявани и управлявани от задкулистните си „режисъори и сценаристи“. И още нещо много важно – скритият замисъл на вредоносното за народите и за цялото човечество лоби, наречено – юдейско, ционистко, злодейско лоби, има целта да пропъди, при това и колкото се може повече араби от заеманите земи, които са съседни или в близост до държавата Израел. Така то би осигурило „мир, спокойствие и благоденствие за израелския народ, който ще бъде оставен на мира да се развива“.

2. Не иска, защото поради действието на комплекс от обстоятелства, фактори и причини от многостранен вид и характер (ако щете и поради, колкото и елементарно да звучи, но е вярно) – дори от сексуален характер (но това е една друга, отделна и голяма тема). В контекст с тези развити в кратка форма мои съждения, ще приведа един съществен довод, който е компонента от аргумента на по-силното основание (аргументум, а форсиори). Някак не е случаен фактът, че именно Германия и Швеция са страните (по-точно техните държавни ръководители), които неистово силно, явно, демонстративно, предизвикателно желаеха на техни територии да дойдат, нещо като „добре дошли“ многобройни пришълци, бегълци (защото повечето от тях не са бежанци?) от арабски произход… (разбирайте преди всичко или най-вече от мъжки анатомичен вид?!)

Замислете се сериозно и задълбочено и Вие, уважаеми читатели и особено читателки по тези аспекти на тази актуална проблематика…

Възникналите през декември 2015г. – януари 2016г. ексцесии в германския град Къолн и на други места в Германия, а и в Швеция – факти, (на които не случайно не се дава публична гласност), поддържат моите разсъждения. Тези сексуални изстъпления са само върха на един своеобразен айсберг, чиято основа се е закотвила здраво на дъното на безбрежното море от т.нар.бежанци, повечето от които са едни елементарни бегълци, пришълци, защото всъщност това са и напълно изпечени терористи – идилисти, ултраислямисти-фундаменталисти и ухабисти, живи престъпници. Повече подробности на тази тема можете да прочетете в учебния ми труд „Въведение в Бежанското право“.

В контекст с изложените факти, доводи и аргументи, нека да разсъждаваме за положението у нас. Страната ни буквално гъмжи от посочените престъпни типове – терористи – идилисти, ислямисти-фундаменталисти, уахабисти-убийци и афгански Бенладенски талибани и дезертъори от Ирак, Либия и най-вече от Сирия. Правителството (преди и сега в оставка) бездейства. Похарчените десетки милиони на българския данъкоплатец за изграждането на

т.нар. метална стена по границата с Ердоганова Турция, се оказва лесно препятствие за преодоляване

и около нея процъфтява престъпния бизнес – „каналджийство“. Като вода в пустинен пясък потъват прословутите и шумно рекламирани 160 милиона евро, уж предоставени на България от ЕС (всъщност това са си наши пари, защото България всяка година внася в бездънната каса на ЕС – 940 милиона лева. В грубо противоречие със Закона за убежището и бежанците и с международноправните норми лесно се предоставя политическо убежище и статут на бежанец на лица, които абсолютно не отговарят на критериите за това. Тоталният разпад на държавност сега създава изключително благоприятни условия за извършване на престъпни ексцеси от страна на мигрантите, които всъщност са престъпници. Те наглом, дръзко извършват провокации спрямо толерантността и гостоприемството, хуманността и благородството на българския народ. Случилото се в град Харманли, е само началото.. Това не е мое зловещо предсказание, а истина. Все още правещият се на президент Росен Плевнелиев гузно мълчи. Правителството бездейства. Прокуратурата спи. Това сънно, безтегловно състояние превръща родината ни в разграден двор – развъдник на престъпност и разложителни процеси на антинравственост.

БЪЛГАРИЯ ИМА НЕОБХОДИМОСТ ОТ ЕДИН НОВ „ТЕРВЕЛ“!

Има ли го?

Акад. Борислав Йотов

Проф. д-р по международно право

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване