12/19/16 12:28
(http://www.klassa.bg/)

Забраниха на чиновниците да имат имоти зад граница чрез трети лица

 Руската Дума прие закон, забраняващ на държавните чиновници, служителите във военизираните ведомства и депутатите да притежават имоти и банкови сметки зад граница чрез трети лица, пише РБК. Ограничението се отнася и за собствеността на дялове в дружества, регистрирани зад граница, а също така и за договори за заеми, сключени с чужди банки извън пределите на Русия.

Под трети лица руските депутати са записали, че трябва да се разбира - бивши съпрузи или други доверени лица, чрез които държавният чиновник или негов роднина получават доходи, забранени по въпросния закон.

Новият закон ще влезе в сила шест месеца след официалното му публикуване. Приетите ограничения допълват закона от 2013 г., с който се забраняваше на руските държавни чиновници да имат сметки и акции зад граница. Досега рестрикциите не се отнасяха до притежаването на имоти извън Русия, но собствениците им се задължаваха да ги декларират.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване