Thalloderma Shop
12/20/16 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Тройка авери на Василев му носят пачки в Сърбия

 Три от подставените лица на банкера-беглец Цветан Василев го снабдяват ежеседмично с пари, като му носят куфарчета с пачки право в луксозната хотелска стая в Белград, която източилият милиарди от КТБ финансист обитава срещу 3000 евро на нощ, съобщи БЛИЦ.

Според агенцията финансовите инжекции, с които Василев продължава да поддържа охолния си начин на живот и зад граница, докато у нас ужилените от него вложители в КТБ още чакат възмездие за загубените си спестявания, мустакатият банкер получава от управителя на „Кимпекс“ Валентин Иванов, личния си иконом и управител на „Инвест мениджмънт“ Георги Запрянов и личния си шофьор и шеф на половин дузина дружества-бушони Здравко Босаков. Едва ли е нужно да се уточнява, че всички фирми, ръководени от тримата, са мастити кредитополучатели от КТБ, като взетите от тях суми са за по няколко десетки милиона. На месец траншовете възлизали на над 200 000 евро, като последен към дружинката куриери се присъединил Здравко Босаков. Според източници на БЛИЦ всяка седмица той преминавал безпрепятствено с автомобила си през ГКПП „Калотина“ и директно доставял парите на шефа си в Белград. Както стана ясно още преди месеци, част от парите идват от „Дунарит“, който продължава да е под контрола на Цветан Василев, като за целта финансите се теглят от сметка на дружеството в Румъния. Друга част от средствата идват от една от семейните му фирми - „Инвест мениджмънт“, която управлява под „вещия“ надзор на Георги Запрянов имущество, водещо се на Цветан Василев, жена му и дъщеря му, но закупено пак с пари, източени от КТБ. Както вече Агенция „Монитор“ писа, само за година разходите на „Инвест мениджмънт“ в графа „други“ са скочили с над 15 млн. лева, като най-вероятно голяма част от тях отиват под формата на командировъчни към Василев, който е сред собствениците на дружеството и продължава да разписва документите за него.

В същото време самият той се оплакваше в поредното си интервю пред удобен нему журналист и ефир – в случая BiT, че се издържал в Белград благодарение на помощи от приятели.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване