Thalloderma Shop
12/24/16 07:14
(http://www.klassa.bg/)

Радан предпочел кабинет на БСП

 Партията на костовиста Радан Кънев ДСБ е предпочела да се състави правителство, назначено от БСП, вместо от десницата. Такава констатация направи здравният министър в оставка и бивш зам.-шеф на ДСБ Петър Москов в ефира на Нова ТВ.

Москов беше крайно критичен към поведението на наследника на Иван Костов в ДСБ и особено към собственото му изключване от партията. „Не е за сефте от моята фамилия някой да бъде изключен, заплашен или отстранен. Затова запитах дали пък няма да ме интернират, това е духът на революцията в Русия през 1917 година. С постъпката си тази партия на практика се самоизключи от дясното политическо пространство, позицията на ръководството й е странна“, заяви Москов, който отново се възмути, че бил отстранен зад гърба му и научил за това от медиите. Той бе категоричен, че на следващите избори ще е в листите на РБ – коалиция, в която вижда бъдеще за десницата.

В същото време пред bTV Радан Кънев неумело шикалкавеше за позицията му по повод неуспешния опит за съставяне на кабинет от РБ, обяснявайки, че служебното правителство не го интересувало. Кънев изглеждаше далеч по-заинтересуван да се хареса на провалилия се като правосъден министър Христо Иванов и диригентите в новия политически проект на „Агнешките главички“, от който според слуховете наследникът на Командира е изпаднал. Председателят на ДСБ неколкократно декларира угоднически, че ще постави формацията си на услугите на новата „Агнешка партия“, с която нямали грам различия.

Междувременно депутатът и зам.-шеф на СДС Костадин Марков написа във Фейсбук във връзка с промотирането на бъдещата партия, зад която стоят куп скандални фигури от прехода: „Гледам едни хора в една зала в София и Радан и други приятели ги надъхват. Говорят верни неща, мъничко послъгват и лекичко спекулират. Как едно нещо не разбраха, че в мига в който решиха да са Агнешки главички 2, мача за тях свърши. Откритото включване на Прокопиев ги обрича на вечна любов с 1-я% и ликвидира всякаква вероятност нормален човек да повярва, че са борци за нещо ново и срещу олигархията.“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване