Thalloderma Shop
12/29/16 05:20
(http://www.klassa.bg/)

Категориите на плажовете влизат в парламента

 Промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, засягащи категоризацията на плажовете влизат за разглеждане в Народното събрание. Това става след като правителството одобри измененията на нормативната уредба.

Целта на промените е да се създаде необходимата база за въвеждане на групи и класификация на морските плажове съобразно техните географски дадености и видовете туристически услуги, които могат да бъдат предоставяни от концесионерите. Предвижда се те да са разделени в 4 групи, като се има в предвид и близостта до населено място и курорт. Под внимание ще се взимат например наличието или не на шезлонги и чадъри, както и на водни бази с атракционни, обособени спортни зони и детски кът.

Предложена е цялостна преработка на административно-наказателните норми с цел да бъде определена компетентността на органите при установяване на административни нарушения и налагане на наказания. Предвидена е и възможност санкциите, когато не са административни наказания, да се прилагат самостоятелно или кумулативно с предвидените наказания.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване