Thalloderma Shop
12/30/16 05:40
(http://www.klassa.bg/)

Калоян Паргов: Уверихме руския посланик, че продължаваме да настояваме санкциите да отпаднат

 По време на срещата ни с руския посланик Анатолий Макаров изразихме дълбоки съболезнования във връзка със загубата на артистите от хор „Александров“, както и на останалите жертви в тежката катастрофа със самолет Ту-154. Това каза лидерът на столичните социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов след разговор с руския послани, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Загубата на хор „Александров“, чийто песни българската публика добре познава и обича, е загуба и за световната култура. Изразихме надежда, че традицията на хор „Александров“ ще бъде запазена", коментира Паргов. 
По време на срещата e била обсъдена и сигурността в региона на Балканите. "Притеснени сме от поредицата от инциденти в Турция и нестабилността в тази държава, както и нарастващата опасност от терористични актове из цяла Европа. В тази връзка трябва да търсим начини за засилване на дипломатическите отношения и контакти между нас, държавите от Европейския съюз и Русия", подчерта той. Според него България, като единствената славянска и православна държава, член на ЕС, може да играе важна роля. 
Калоян Паргов беше категоричен, че БСП ще настоява санкциите срещу Русия да отпаднат час по-скоро. „Тези санкции вредят на националния ни интерес и възпрепятстват добрите отношения не само в политически, но преди всичко в икономически план", заяви той. По неговите думи България губи пазари и икономически възможности, които по никакъв начин не може да бъдат компенсирани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване