Thalloderma Shop
12/31/16 17:57
(http://www.klassa.bg/)

БСП: Плевнелиев е виновен за пътната блокада, защото не смени правителството

 БСП обвини в събота президента Росен Плевнелиев за снежните блокади по пътищата в Бургаска област, защото отказал да назначи служебен кабинет.

“Поставен е на риск животът на стотици хора. Блокирани са основни транспортни коридори преди празниците заради некадърността на Борисов и компания”, се казва в позицията на БСП. В нея президентът Росен Плевнелиев е обвинен директно за проблемите в Бургаска област, тъй като не сменил по-рано правителството на Бойко Борисов.

В позицията си БСП пропуска да спомене факта, че Плевнелиев призова спечелилият изборите с подкрепата на БСП кандидат Румен Радев да му посочи състав на служебно правителство, което щеше да бъде назначено моментално. Радев отказа да стори това.

“За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия. Магистрала “Тракия“, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много. Свикнахме вече с безпомощността на това правителство, но не можем да се примирим с неговия цинизъм. Виновни ще се окажат пак или шофьорът на някой ТИР, или административен ръководител, който не бил затворил пътя. Но чия е вината, че един и същи проблемен участък създава еднотипни проблеми всяка година и нищо не се предприема? Кой е отговорен, че цяла нощ бедстващите не са видели представител на институция, нито са получили някаква информация- за тях, за колите им, за обстановката? Що за ред е този, в който институциите чакат министър-председателят да се появи по телевизията, за да се задействат?”, се казва още в позицията на БСП.

Решението на Плевнелиев да не назначи служебен кабинет бе мотивирано от това, че той ще е президент само до 22 януари. След това ще се наложи новият държавен глава да работи със заварените министри или да ги смени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване