Thalloderma Shop
12/31/16 06:39
(http://www.klassa.bg/)

Русия се подигра на Обама с „куцо пате“

 Руското посолство във Великобритания „бързо и достатъчно забавно отговори на решението на Обама да изгони 35 руски дипломати от САЩ“, пише в. „Индипендънт“. В акаунта на посолството в Twitter се появи снимка на пате с надпис „куцо“, а текстът гласи: „Президентът Обама гони 35 руски дипломати като дежа вю от студената война. Всички, включително и американците ще се радват да видят края на тази безпомощна администрация.

Същевременно прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова също отправи критики срещу президента на САЩ Обама и неговия екип след изгонването на руските дипломати от САЩ. "Днес САЩ и американският народ бяха унизени от собствения си президент. Този път съкрушителен удар на Вашингтон нанесе собственият му господар, максимално увеличавайки броя на неотложните работи за идния екип“, написа в профила си във Facebook Мария Захарова. Тя допълва, че Русия ще направи официални изявления, "контрамерки и други неща" и нарича администрацията на Обама "група от външнополитически неудачници – озлобени и ограничени". "Така и не успял да впише в историята на президентството никакви постижения на международната арена, нобеловият лауреат измисли да постави вместо елегантна точка тлъсто петно“, написа още Захарова.

Прес-секретарят на руското МВнР също заяви, че в момента целият свят наблюдава "съкрушителен удар по престижа на САЩ и на тяхното лидерство, нанесени от Барак Обама и неговия неграмотен външнополитически екип".

В същото време министерството на външните работи на Русия предложи на президента Владимир Путин в отговор на новите американски санкции да изгони 35 дипламати на САЩ – 31 от Москва и 4 от Санкт Петербург. Освен това се предлага на американските да бъде забранено използването на две сгради в Русия (подобна забрана бе въведена от САЩ спрямо руските дипломати).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване