Thalloderma Shop
01/06/17 05:29
(http://www.klassa.bg/)

Поевтиняването на паунда изправя пред трудности автомобилната индустрия на Острова

 Британските автомобилостроители и дистрибутори може би ще се сблъскат с трудна година, тъй като поевтиняването на британската лира след вота за Brexit оскъпява вноса, след като през 2016 г. бе отбелязан нов рекорд на регистрациите. 

Това прогнозира днес Британското дружество на производителите и търговците на автомобили (SMMT), цитирано от ДПА.
Близо 2,7 милиона нови автомобила са били регистрирани във Великобритания миналата година, което е увеличение с 2,3 на сто спрямо 2015 година, сочат данни на организацията, посочва БТА. 

Въпреки политическата и икономическа несигурност пазарът на нови автомобили в Обединеното кралство постигна нови рекордни резултати, тъй като автомобилостроителите предложиха невероятна поредица от иновативни и високотехнологични модели, посочи главният изпълнителен директор да дружеството Майк Хос.

По думите му 2017 г. може да се окаже по-предизвикателна, тъй като обезценяването на британската лира повишава цените на вносните стоки. Той прогнозира спад на годишните продажби на автомобили с до 6 на сто тази година.
Ниските лихви във Великобритания все пак биха могли да накарат мнозина потребители да обмислят покупка на нова кола.

Дългосрочната сила на автомобилния пазар на страната ще зависи от способността ни да поддържаме сегашните си търговски отношения, и най-вече да избегнем тарифни бариери, които значително биха могли да оскъпят новите коли, посочи Хос.

Дизеловите и бензинови модели са се равнявали на съответно 48 на сто и 49 на сто от регистрираните автомобили миналата година. Регистрациите на хибридни, електрически и други автомобили с алтернативни горива, са нараснали с 22 процента.

По статията работи: Веселина Василева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване