Thalloderma Shop
01/08/17 08:27
(http://www.klassa.bg/)

Агнешката партия взе на мушка Темида, за да застрахова тарторите си от разследвания

 

Бос им е олигархът Прокопиев, а спонсор - банкерът беглец Цветан Василев

Мафиотският кръг на „Агнешките главички” си учреди партия в един от столичните молове, а грантовият барон и провален правосъден министър Христо Иванов бе инсталиран за неин лидер.

Датата навръх Ивановден не беше избрана случайно – като реверанс към патрона на събралите се - драгалевския лаборант Иван Костов, акуширал задкулисно създаването на новия политически проект. В мола се събраха редица протестъри, захранвани с грантове от близките на Сорос фондации, заедно с отрочета на видни комунистически фамилии, отгледани и обучени да изпълняват повелите на благодетелите им от олигархичния агнешки кръг.

Основните цели на новата формация лъснаха още с началната реч на лидера им Христо Иванов – съдебна защита на мафията. Гръмко обявявайки се за борба с корупцията и реформа в съдебната система, той не пропусна да защити своите ортаци в агнешката мафия – Трайчо Трайков и Симеон Дянков, които от седмица са клиенти на прокуратурата. Така „главичките“ се опитват да се изкарат политически репресирани, за да се застраховат срещу бъдещи разследвания. Че един от замислите за създаването на формацията им е да се оказва натиск върху Темида беше ясно отдавна, като само бе потвърдено на днешната сбирка. Ексминистърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е обвинен в умишлена безстопанственост. Щетата, която е нанесъл с действията си, е в размер на 20 829 200 лева. През 2011 г. Трайков е продал остатъчния пакет акции от „EVN България Електроразпределение” АД на занижени цени. В скандалната сделка е участвал и друг виден представител на „главичките“ - енергийният олигарх и тартор на новата партия Иво Прокопиев чрез фирмата си „Булброкърс“. Дянков пък е нарушил закона, като е прибрал парите в хазната, вместо да ги внесе за пенсионерите в Сребърния фонд.

Очаквано, начело на проекта се наредиха наследници на известни комунистически фамилии, увити в демократични, агнешки кожи. Основният говорител на формацията е внукът на дългогодишния член на Политбюро на БКП Пеко Таков - Кристиан. Юристът, който сега се прави на гласовит протестър, е трето поколение номенклатура и произхожда именно от тази соцвърхушка, превърнала се в синоним на партийна аристокрация преди 10 ноември. Редом до Таков пък е най-голямата дъщеря на фамозната Юлия Берберян - Мануела Малеева. Майка й израсна с облагите на соца, после се пребоядиса в синьо при управлението на Иван Костов и успя да даде старт на доходоносния си бизнес с една най-скандалните сделки в мандата на Командира - заменка на панелки в София срещу златен имот в „Лозенец”, която години наред бе обект на съдебни дела.

Самият лидер на партията Христо Иванов пък в началото на професионалната си кариера няма нищо против да се подписва с фамилията на прословутата си майка – Бойкикев. Именитият антифашистки род Бойкиекви минава през всякакви препятствия през годините, включително и емиграция в Москва, за да се пръкне накрая демократът Христо, който е третият син на досегашния член на БСП Мария Бойкикева. Основният задкулисен двигател Иво Прокопиев впрочев е син на командира на отделение и кадрови служител на Пето управление в бившата Държавна сигурност (УБО) Георги. Прокопиев-баща е бил един от шефовете на разградското ловно стопанство „Воден“, което е от любимите на Тодор Живков и там Тато често е посрещал свои скъпи гости, включително и самия Брежнев. Естествено, децата на началника в УБО – Александър (бивш служител на Регионална служба „Сигурност“ в МВР - Разград) и Иво, през прехода бурно нагазват във водите на приватизацията, за да станат днес убедени демократи.

Новосъздадената партия „Движение Да България“ моментално бе програмирана да се обедини със сбирщината бутикови политически формации, издържани от олигарси. Първите дружки на „Дай, България“, както вече ги наричат в социалните мрежи, са „костовистите от първия ден“ – ДСБ, чийто марионетен водач Радан Кънев моментално обяви, че ще потърси за коалиция. Причината да се обявят за „нито леви, нито десни“, пък е да могат спокойно да оправдаят прегръдката с бившата социалистка Татяна Дончева, която в момента е адвокат на ловешкия ортак на банкера беглец Гриша Ганчев и се изявява като партиен шеф. Именно чрез нея ще бъдат оправдани и финансовите потоци, които пренасочва укриващият се в Белград мустакат банкер към новата мафиотска партия. Разчитайки на финансовата помощ на Василев, сложил лично в джобовете си между 3,5 млрд. и 4 млрд. лева от парите на вложителите, плюс медийната подкрепа на кръга „Капитал“ на Прокопиев и стабилен гръб от отгледаните от Командира олигарси, новоучредената формация ще се бори да замете следите на „Агнешките главички“, оставени от скандалните им сделки, чрез които ограбиха България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване