Thalloderma Shop
01/09/17 06:15
(http://www.klassa.bg/)

„Российская газета“: Танкове бродят в Европа

 През изминалите почивни дни на летището във Вроцлав имаше „десант“ на първата група военнослужещи от трета противотанкова бригада на САЩ – 250 души. Общо в Полша, в рамките на операция „Алтантическа решимост“, ще бъдат прехвърлени 3500 американски военни – допълнение към един от четирите многонационални батальони на НАТО, който ще бъдат разположени в тази страна и в балтийските държави за укрепване източния фланг на алианса, съобщава „Российская газета“ 
Разгръщането на американската бригада трябва да приключи до две седмици, според информация на Polskie Radio. Войниците ѝ ще бъдат разположени в пет обекта в Жаган, Дравско Поморске, Свентошув, Сквежина и Болеславец. Срокът им на ротация ще бъде девет месеца. 
Американски военнослужещи ще бъдат разположени още в Литва, Латвия, Естония, България и Унгария. Експерти отбелязват, че пристигането на американските военни от база Форт Карсън в Европа се очаква едва в края на януари, но оттеглящият се домакин в Белия дом, президентът Барак Обама ускори процеса преди полагането на клетва от новоизбрания президент. В Москва смята, че при Доналд Тръмп, който възнамерява да ореже финансирането за програмите на НАТО, това решение може да бъде преразгледано. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване