Thalloderma Shop
01/12/17 17:05
(http://www.klassa.bg/)

Подозират Фейсбук, че разработва технология за четене на мисли

 Социалната мрежа Фейсбук разработва технология, която да може да чете човешки мисли. Това съобщава онлайн изданието „Бизнес инсайдър“.
Според медията това ще става в специално създадения за това департамент на компанията, наречен Building 8.
Като причина за своите заключения „Бизнес инсайдър“ посочва публикувана наскоро обява за работа в социалната мрежа, която набира експерти, които разбират връзките между мозъка и компютъра, притежават магистърска степен в областта на невробиологията и могат да работят върху проекти в областта на „неинвазивните технологии за невровизуалицзация“.
Изданието припомня и изказване на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърк от 2015 г., в което той говори за това, че „един ден ще можем да предаваме един на друг мисли с помощта на технологиите“.
През август 2016 г. корпорацията „Фейсбук“ откри производствена лаборатория с името „Зона 404“, която се занимава с производството на прототипи и технологични нововъведения. Представител на компанията съобщи пред ТАСС по-рано, че лабораторията се очаква скоро да започне да произвежда технологии, включително и за Building 8. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване