Thalloderma Shop
01/13/17 13:04
(http://www.klassa.bg/)

Хотел на Красимир Гергов се продава от съдебен изпълнител

 отел на рекламния бос Красимир Гергов на столичната улица "Солунска" е обявен за продажба от частен съдебен изпълнител заради необслужван кредит от Уникредит Булбанк. Имотът е собственост на "Кардеа", но длъжник е притежаваната от бизнесмена "К консултинг", която държи 25% от дяловете. Още толкова е и прякото участие на Гергов.

Това е вторият опит за продажба на хотела, след като при предишната процедура през ноември кандидати не се появиха. Търсената сега минимална цена е малко под 16 млн. лв. с ДДС, а предложения се приемат до 6 февруари.

Втори опит

Имотът е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител Стоян Якимов. Офертата включва половината идеална част от парцел с обща площ 568 кв.м и самата сграда, която е на осем етажа с разгъната застроена площ 3933 кв.м. Четиризвездният "BW Premier Тракия хотел" има над 40 стаи и носи името на Best Western, която работи в България на принципа на франчайзинга. Справка на сайта на американската верига обаче показва, че "Тракия" в момента не присъства сред хотелите с марката й. В столицата има още четири хотела Best Western, но те са с други собственици и са видими на сайта на международната верига.

Земята и сградата се предлагат за 15.997 млн. лв. с включен ДДС. Предложения могат да се подават до края на работния ден на 6 февруари, а ако има кандидати, наддаването ще се състои на следващия ден сутринта. При предишната продан, която приключи в началото на декември, интерес не беше проявен. Тогава търсената цена беше 19.995 млн. лв. с ДДС.

Собственост и дългове

От съобщението на Якимов става ясно, че върху имота има няколко ипотеки и възбрани, включително и от друг ЧСИ. Сегашната процедура е с взискател Уникредит Булбанк за сумата от 3 млн. лв. по договор за кредит от април 2011 г. Якимов обаче уточни за "Капитал", че това е необслужваното задължение само по едно от няколко изпълнителни дела. От подаденото през юли миналата година в Търговския регистър запорно съобщение се вижда, че компанията дължи и близо 6 млн. лв. на държавата. Якимов обаче обясни, че банката е първи по ред кредитор, тъй като има ипотека.

Собственик на имота е компанията "Кардеа", в която длъжникът "К консултинг" държи 25% от капитала. Още толкова е прякото участие на Красимир Гергов. Останалите 50% се притежават от Георги Кирчев, собственик на падналата през 2006 г. сграда на "Алабин", която уби две момичета.

Запорът от страна на Уникредит Булбанк на практика е върху дела на "К консултинг". Дружеството е еднолична собственост на Гергов и е с предмет консултантска дейност в областта на медиите. Последният отчет за 2015 г. показва, че за втора поредна година компанията отчита отрицателен финансов резултат от 4 млн. лв. и така натрупаната загуба достига 14.3 млн. лв. В същото време задълженията към финансови предприятия намаляват почти наполовина до 4.2 млн. лв. Справка в Имотния регистър показва, че през юли 2016 г. са вписани още няколко възбрани и върху други имоти на "К консултинг".

Губещ е и прекият собственик на хотела "Кардеа", който през 2015 г. добавя 738 хил. лв. към загубата от минали години, която достига 11.2 млн. лв. Нетните приходи от продажби на компанията са едва 1.2 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване