Thalloderma Shop
01/14/17 17:29
(http://www.klassa.bg/)

ПРАВИТЕЛСТВЕНО ИЗДАНИЕ НА КИТАЙ ПРЕДУПРЕДИ САЩ ЗА СКРОШНА ВОЙНА!

 

Изданието Global Times, част от холдинга на КНР » Женмин жибао»  официално предупреждава САЩ за възможна скрошна война между страните, се казва в редакционна статия на изданието.

Китай обяснява, че такава реакция е възникнала след изявлението на вероятния държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсън пред Сената. Рекс Тилерсън заяви, че » в случай на назначаването му ще изпрати сигнал на Китай, за затварянето на достъпа на страната до спорните острови в Южно-китайско море».

 

 

 

 

» Тилерсън би следвало да помисли за стратегия за използване на ядрени сили, ако иска да застави голяма ядрена държава да се оттеги от територия, която й принадлежи. Изглежда той просто е решил да натрупа точки в очите на сенаторите, за да увеличи шансовете за назначаването си»,- пишат журналистите от Компартията на Китай.

 

Припомняме, че Международния съд в Хага постанови, че Китай  няма » историческо право» на островите в Южно-китайско море и фактически нарушава правата на Филипините.

 

 

На свой ред, Пекин отговори, че » при никакви обстоятелства, няма да приеме разрешаването на териториалните си спорове и делимитации на морските си граници от трети страни». На прост език- да не им се бъркат. И добави, че » Въоръжените сили на КНР ще защитават националния исуверените и морските права и интереси на страната».

 

 

 

Както писа по-рано изданието Week, доминирането на армията на САЩ е било благодарение на мощния флот, авиацията и информационните мрежи.

Но сега, при правилен подход, митът за непобедимостта на американската армия може да бъде развенчан, от тези,

«които подходят към тази задача с ум и бъдат достатъчно безстрашни за това».

 

 

 

« С противокорабните си балистични ракети Китай би могъл да потопи половината американски флот, още преди да се е доближил до Тайван. С авиацията картинката е същата. Всяка военна победа на САЩ след Студената война е била осигурена от абсолютното доминиране в небето, и до голяма степен, благодарение на техбнологията » стелс».

Но противниците на САЩ вече са разработили  нови технологии, включително различни видове радари, които се справят отлично с откриването на така наречените » невидимки»,- споделят експерти.

 

 

 

 

 

 

» Всъщност мрежата на САЩ може да срути в най-неподходящия момент по време на стълкновение с Китай по повод Тайван или с Русия в района на Балтийски море«, -предупредиха китайците.

 

 

 

 

 

 

 

 

Държавното издание на КБР  The Global Times, чиито публикации по всички теми се съгласуват с властите на Китай, вече заплаши САЩ и новия президент Тръмп с «отмъщение», в случай че подкрепят Тайван.

 

 

» Искането за придържане към принципа на » единен Китай»- не е просто каприз на КНР.

Всеки президент на САЩ е длъжен да уважава този принцип, ако иска поддържането на китайско-американските отношения на нужното ниво, и с уважение да се отнася към съществуващият ред в Азиатско-Тихоокеанския регион»,- се казва още в редакционната статия.

 

 

 

« Ако Тръмп, встъпвайки в длъжност, се откаже от политиката на » единен Китай», нашият народ ще поиска от правителството да отмъсти. Това не е тема за преговори»,- пишат журналисти, свързани с ръководството на КНР.

 

 

 

Интересно е да се напомни, че министърът на отбраната на КНР официално призва над милиард китайци да се готвят към « народна война по море за защитета на суверенитета на страната. Информационна агенция » Синхуа» заяви, че военния министър е съобщил на Китай за съществуващи заплахи на морските простори.

 

 

 

 

 

 

» Армията, полицията и народа трябва да се готвят за мобилизация за защита на суверенитета и териториалната цялост на страната»,- заяви военния министър на Китай, заповядвайки започване на занятия по гражданска отбрана.

 

 

 

Освен това, властите на Китай публикуваха поредната » Бяла книга»- фактически, нова военна доктрина, в която ясно са описани всички изменения на отбранителната стратегия на Китай. Смисълът й е- «няма да ви нападнем, ако не ни закачате»

 

 

 

При това ключовата позиция, изложена в » Бялата книга» остава неизменна- трета световна война ще има. Не е важно кога, неизвестно кой ще я започне, но тя обезателно ще се случи, затова трябва да се има готовност към нея. И най-вероятно, войната ще бъде именно със САЩ- точно това твърдение зчучи в китайската » Бяла книга».

 

 

 

Адмиралът на Военноморските сили на КНР вече предупреди ВМС на САЩ, заявявайки, че » ако Съединените щати продължат с тези опасни, провокативни действия, това може да провокира напрежение на ситуация между прифронтовите сили на двете страни- по море и въздух, или даже незначителен инцидент, който да започне войната.»

И експерти са на мнение, че конфликтът би могъл да избухне, като драсване на кибритена клечка.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване