Thalloderma Shop
01/17/17 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Кремъл се съгласи с Тръмп, че НАТО е остатък от миналото

 В Кремъл са съгласни с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че НАТО е реликва от миналото.
„НАТО наистина е реликва, съгласни сме с това, отдавна казваме какво мислим за тази организация”, заяви прес секретарят на руския президент Дмитрий Песков.
Според него, „системна цел на тази организация е конфронтацията”. „Тъй като тя (организацията) е насочена към сблъсък и цялата й структура се основата на идеалите на конфронтацията, разбира се, едва ли може да бъде наречена модерна структура, която отговаря на идеите за стабилност, устойчиво развитие и сигурност”, подчерта Песков. 
В момента Русия не разглежда възможността да съкрати ядения си арсенал в замяна на отмяна на санкциите.
Така президентският говорител Дмитрий Песков коментира изказаното от Доналд Тръмп предложение за падане на западните санкции срещу Москва при споразумение за съкращаване на ядрените арсенали. Предложението бе направено в интервю за британския вестник „Таймс“ и немския „Ди Велт“. Песков добави, че антируските санкции не са въпрос от дневния ред на Русия както вътрешен план, така и при общуването с чужди партньори. Все пак говорителят посочи, че темата за съкращаването на ядените арсенали може да се обсъжда след встъпването на Тръмп в длъжност на 20 януари. На свой ред влиятелният парламентарист Константин Косачьов, който е председател на комитета по международната политика в Съвета на федерацията, горната камара на парламента, заяви, че отмяната на санкциите не е самоцел, заради която трябва нещо да се жертва, още повече в сферата на безопасността. Той също предупреди да не се бърза с възприемането на изказването на Тръмп като официално предложение. Сенаторът напомни, че всичко това бе казано в интервю като размисъл, като вариант.
Русия няма да допусне търг по този въпрос, убеден е зам-шефът на комитета на отбрана на Съвета на федерацията Евгений Серебреников. Според него евентуалното споразумение за ядрения потенциал е постепенен процес, при който трябва да се върви стъпка по стъпка и „който не трябва да се свързва с темата за санкциите“.
В Държавната Дума, долната камара на парламента, също наблегнаха да се обвързват двата момента. „Санкциите са въпрос от взаимен характер, който оказа отрицателно въздействие и върху икономиката на страните от Запада. Затова обсъждането трябва да бъде в контекста на възстановяването на конструктивен и прагматичен диалог, колкото и да е сложно това“, свята шефът на комитета по международните дела на Думата Леонид Слуцкий.






segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване