Thalloderma Shop
01/25/17 09:45
(http://www.klassa.bg/)

Гришо е на 1/2-финал

 Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе за първи път в кариерата си 1/2-финал на Откритото първенство на Австралия. На 1/4-финала той победи белгиеца Давид Гофен с 3:0 сета (6-3, 6-2, 6-4). Гришо доминираше през целия мач и

не даде шанс на съперника си,

побеждавайки го за 2 ч. и 12 мин.

Вижте победата на Григор Димитров срещу Давид Гофен в снимки

Григор започна уверено и безпроблемно срещата,

като взе убедително първото си подаване. Гофен не успя да се похвали със същото, като с агресивни ретури и брилянтни разигравания от страна на българина, той успя да реализира ранен пробив, за да поведе с 2-0. След 42 минути игра Григор спечели сета с 6-3.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Перфектното начало на втория сет не закъсня, като Гришо реализира нов пробив в подаването на белгиеца, с изключително агресивна и стабилна игра от основната линия. Сервирайки за спечелването на втория сет, класата на Григор си пролича и той поведе с 2:0 сета.

В третата част Гофен за първи път не беше пробит в самото начало на сета,

като спечели подаването си за 1-0 в негова полза. Григор Димитров обаче успя да спре устрема на опонента си, като осъществи много важен пробив и поведе с 4-3 гейма. В крайна сметка българинът спечели сета с 6-4 и мача с 3:0.

Григор Димитров направи 8 точки директно от начален удар срещу 6 за съперника му. Гофен регистрира 3 двойни грешки срещу 4 за Димитров. Белгиецът направи 46 непредизвикани грешки срещу 25 за Димитров.

След двубоя българинът сподели, че просто е щастлив да играе на полуфиналите пред австралийската публика:

Впечатлени от представянето на Гришо от Би Би Си написаха в социаланата мрежа Туитър:"Дали е птица? Дали не е самолет? Не, това е Григор Димитров, който лети към 1/2-финалите на Аустралия Оупън":

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване