Thalloderma Shop
01/26/17 05:20
(http://www.klassa.bg/)

Разширяват икономическата зона в Божурище с още 155 дка

 С още 115 дка ще се увеличи площта на икономическата зона в Божурище край София. Това реши кабинетът в оставка в сряда. Земите се намират в землището на с. Гурмазово и върху тях има 29 стари сгради. Имотът ще бъде внесен като непарична вноска в капитала на „Национална компания Индустриални зони” ЕАД и ще послужи за осигуряване на терени за инвеститори и изграждане на прилежаща инфраструктура към зоната.

От Българската агенция за инвестиции (БАИ) съобщиха за „Монитор”, че в икономическата зона има привлечени със сключени окончателни или предварителни договори общо 16 инвеститори от България, Германия, Дания и Гърция. Те са от секторите автомобилна промишленост, високи технологии, складова и логистична дейност, като се очаква реализираните инвестиции да бъдат в размер на 220 млн. лв. и да бъдат разкрити около 1000 работни места.

В зоната край Божурище в момента работят три производства, две компании са в процес на стартиране и до края на 2017 г. ще започнат своята дейност още две фирми. Има няколко фирми, които сега изграждат базите си.

Според Стамен Янев от БАИ има заявен интерес от инвеститори за изграждане на интермодален терминал, съчетаващ 2 вида транспорт - автомобилен и железопътен, и се предвижда проучване на възможностите за изграждането му и свързването му с минаващата наблизо жп линия. Отделно се предвижда строеж на нова пътна връзка, а старата, която в момента се използва и не е в добро състояние, няма да се ремонтира.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване