Thalloderma Shop
01/27/17 15:47
(http://radiomilena.com/)

Григор Димитров изигра изключителен мач, но загуби от Рафаел Надал

Григор Димитров изигра изключителен мач, но загуби от Рафаел Надал след фантастична битка на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. Испанецът спечели с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4. Двубоят продължи 4 часа и 56 минути, в които двамата демонстрираха тенис на най-високото възможно ниво.

Най-добрият ни тенисист се бори абсолютно като с равен с 14-кратния шампион от Големия шлем на Rod Laver Arena, но огромният опит на Матадора натежа в някои изключително тънки моменти и му помогна да е като стена в тези ключови точки.

Григор се нахвърли върху сервиса на Надал още в първия гейм на мача и си осигури два брейкбола след изящен бекхенд уинър по правата. Рафа обаче се измъкна, както го е правил безброй пъти в кариерата си, макар че битката му отне 8 минути. Григор взе своето подаване на нула, само че в следващото изостана с 15-40. Българинът отрази първия брейкбол с ас, но при втория атакува мрежата след твърде плитък и централно пласиран форхенд и Надал го хвана неподготвен с минаващ удар – пробив и 3-1.

До края на сета Матадора печелеше твърде много лесни точки на свой сервис и взе 12 от общо 13 разигравания в следващите си три подавания, фиксирайки резултат 6-3 на таблото след 36 минути игра. Григор показа, че желанието му за битка не е повлияно от този сякаш твърде леко загубен откриващ сет и в първите минути на втората част спаси няколко невъзможни топки със спринтове по цялата ширина на корга, но точкато отново остана за Надал.

Димитров дочака своя миг за атака при 2-1 гейма, когато наниза последователно бекхенд и форхенд уинър и стигна до три брейкбола. Григор се нуждаеше само от един, защото Надал не издържа на натиска и изкара форхенд по правата в аут. Рафа веднага поведе с 30-15 в следващото подаване на българина, само че Димитров активира аварийния план и се измъкна с няколко прекрасни сервиса.

В следващите минути мачът се превърна в истинска лудост, защото Рафа върна брейка за 4-3, Григор проби отново за 5-3, но пак загуби подаването си, а при 5-4 последва 10-минутен сервис гейм за Матадора. Димитров натисна с всички сили и стигна до общо четири брейкбола, само че Надал отново намери начин да заличи всеки един – съответно с чудовищен форхенд, след бекхенд с рамката и сбъркан ретур на Григор и сервис, който закачи възможно най-външния край на линията. Дори това не можа да пречупи волята на Димитров, който удържа следващия си сервис гейм и поведе с 6-5, а след това се разтегна максимално и пласира две поредни уникални волета, за да стигне до два сетбола на сервис на Надал. Усилията на Григор най-после бяха възнаградени, защото Рафа изкара бекхенд в аут и мачът започна отначало след 7-5 за най-добрия ни тенисист във втората част. Надал потърси ранен пробив и имаше два шанса при 1-1 гейма, само че сервисът на Григор го изведе до равенство, а след това удар на българина потанцува върху филето на мрежата, но все пак тупна в полето на испанеца. Григор се измъкна този път, но в следващото си подаване сбърка два удара при опразнен корт и подари на Рафа пробива за 3-2. Димитров бе решен на всичко да не позволява на Надал да се откъсне в резултата и веднага си осигури две точки за рибрейк, които обаче Рафа спаси със стабилна игра. Най-добрият ни тенисист не отпусна хватката и при четвъртия брейкбол Матадора най-после капитулира – 3-3. Надал подложи на изпитание Григор при 5-5, но стигна само до дюс. След това мачът бе прекъснат за 7-8 минути заради инцидент по трибунита, а Рафа спечели подаването си на нула и дойде време за тайбрек. Надал поведе с минибрейк за 3-1 след поредният остър диагонал от бекхенд. Димитров върна пробива с хирургически точен бекхенд по правата за 3-4, само че не му стигна търпение в следващото разиграване и изостана с 3-5.

Григор все пак се добра до 5-5 точки, но се поддаде на напрежението в следващите две точки. При 5-5 видяхме титанично разиграване, в което Димитров вкара куп трудни удари и сбърка един от най-лесните. При 6-5 Надал натисна в точния момент, изигра два форхенда с максимална сила и сетът свърши.

Битката продължи с пълна силна в четвъртата част и не видяхме нито един брейкбол до самия тайбрек. При 5-5, Григор се добра до 30-30 на сервиса на Надал и последва брутално разиграване от 23 удара, в края на което, Рафа отново триумфираше и макар и трудно, поведе с 6-5. Димитров пък взе категорично гейма си на 15 и напрежението вече прехвърли точката на кипене. Българинът изигра тайбрека с такова хладнокръвие, сякаш той има на сметката си 14 титли от Шлема и отново рестартира тази велика битка със 7-4 точки.

Още първият гейм на петия сет се превърна в епична 13-минутна схватка, в която Григор прати в историята три брейкбола, преди да успее да поведе с 1-0. В този момент и двамата бяха спечелили по 151 точки в двубоя. Димитров се добра до 30-30 на сервис на Надал и сложи край на разиграване от 18 удара с бекхенд по правата, който се приземи в ъгъла на корта.

Григор имаше своя златен шанс с два брейкбола при 4-3, само че Надал отново се превърна в непробиваема стена и изравни за 4-4. При 30-30 на сервиса на Димитров, ударът на българина се отклони в мрежата, а Матадора грабна брейкбола и вече се намираше на гейм от финала. Надал не сбърка на свой сервис и за съжаление нанесе първо поражение на Димитров през 2017-а. В неделя Рафа ще излезе на финала срещу Роджър Федерер в 35-ия сблъсък между двамата.

Публикувана на 01/27/17 15:47 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/PpfeDvkGGhk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване