Thalloderma Shop
01/28/17 07:40
(http://www.klassa.bg/)

Ще слушаме повече гласа на лекарската колегия

 Гласът на лекарската колегия ще се чува повече. Това заяви служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев при встъпването си в длъжност. Договорният процес между Националната здравноосигурителна каса и Българският лекарския съюз трябва да се възстанови, прекратяването му е основна грешка, допълни още д-р Семерджиев и посочи, че ще се работи повече и със съсловните и гражданските организации.

Служебният министър заяви, че с досегашния здравен министър д-р Петър Москов имат коренни различия за философията на здравеопазването.

Ако открия грешки, ще ги отстраня, заяви той.

Като основни насоки в работата си той посочи даването на възможност на хората да имат свободен избор на лекари и болници.

Седмица ще е необходима на служебния здравен министър да се ориентира в наследството, посочи още Семерджиев, но иначе всичко добро, по думите му, ще бъде запазено, но всички грешки, ако има такива, ще бъдат отстранени. Основните различия във философията на здравеопазването между здравните министри Москов и Илко Семерджиев обаче предполагат сериозни промени, посочи още доктор Семерджиев.

Различия имаме, но това не е грешка, каза Петър Москов. По думите му той е изразил готовността си досегашният екип да помогне на новия и пожела успех, защото "всеки успех в здравеопазването е един от основните успехи на държавата".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване