Thalloderma Shop
01/30/17 05:11
(http://www.klassa.bg/)

Иванов бил шута на Радан, за да се отплати на Прокопиев със субсидия

 

Бареков с нов сигнал срещу разградския олигарх, секретарката му и шеф в „Дай, България“

Проваленият правосъден министър и новоизлюпен лидер на олигархичната партия „Да, България“, придобила известност като „Дай, България“ заради задкулисните си зависимости – Христо Иванов, е бил шута на марионетката на Костов начело на ДСБ Радан Кънев, за да увеличи шансовете на формацията си да се добере до държавна субсидия и така 
„да оправи разходите на Прокопиев“.

 

 


Това разкри в свой статус във Фейсбук в събота ексешефът на предизборния щаб на СДС и бивш временен лидер на сините Борис Марков. 
В петък Иванов обяви, че партията му ще се явява сама на предстоящия предсрочен парламентарен вот на 26 март. Така отхвърли офертата за предизборна прегръдка, направена му от Радан Кънев, обвиняемия за аферата

„ЕВН“ заедно с фалиралия олигарх Иво Прокопиев - Трайчо Трайков и неколцина близки до Костов депутати, които два дни по-рано обявиха старта на поредната мимикрия вдясно - формацията „Нова България“. Както вече Агенция „Монитор“ разкри,  причината за отказа на Иванов да приеме поканата за прегръдка е отчаян опит на проваления министър да си отреже опашката, с надеждата, че разграничаването му от напълно компрометирания вече Кънев и подведения под отговорност за ужилването на хазната с десетки милиони левове Трайков, ще увеличи шансовете му да подлъже по-голям брой десни избиратели. В статуса си Марков допълва картината с още един нюанс. 
„Партиите, ако се явят самостоятелно на избори, при резултат над 1% взимат субсидия. Верно ли още ви се „губи“ мотива за решението за самостоятелно явяване на Да, България?! Значи, да ви преведа уанс ъгейн (бел.р. още веднъж) месиджа от вчера: Играем за резултат между 1-4% самостоятелно, че ни трябва субсидия. Толкова си ни е силата. Официално ще казваме, че се готвим за голямата битка в бъдеще, реално трябва да оправим разходите на Прокопиев, че и на „него му е трудно“....Финансово е голям рискът да останем без пари, Радане, затова сами, че 
ако и от фондациите секнат, не можем да изкараме лятото, не зимата.

Иво Прокопиев

 

Малко неудобно се получи, ама и сиренето е с пари“, написа Марков. Така той не само потвърди публичната тайна, че Прокопиев, който дори вкара дясната си ръка – шефа на „Алфа финанс холдинг“ Юри Катанов да бди за интересите му в контролния съвет на „Дай, България“, е основен спонсор на формацията, но и че Христо Иванов и протестърите и грантаджиите пренаселили партията са в ужас, че финансовите инжекции за тях от „Отворено общество“ на Джордж Сорос и „Америка за България“ ще спрат.
Междувременно вчера, пред БЛИЦ, евродепутатът и лидер на „Презареди България“ Николай Бареков обяви, че след като преди седмица внесе сигнал в прокуратурата срещу Иво Прокопиев и вече бившия президент Росен Плевнелиев за „участието им в организирана престъпна група с цел търговия с влияние и укриване на данъци“, в понеделник ще внесе нов. Този път той освен срещу Прокопиев ще е и срещу личната му секретарка и члена на „другарския съд“ на „Дай, България“ Юри Катанов . „В понеделник ще ликвидирам партията на Христо Иванов. Ще депозирам сигнал срещу Иво Прокопиев, който е спонсор на Христо Иванов. Описал съм много подробно схемата за прехвърляне на свързана с „Алфа финанс“ фирма на кипърска офшорка. 
Хората ще разберат как е било източено ДДС за 120 000 лева“, обяви той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване