Thalloderma Shop
01/31/17 05:20
(http://www.klassa.bg/)

„Да, България“ е като взвод от фризьори, неподготвени за фронта

 „Взвод от фризьори, които не са много годни за фронта“, така описа партията на Христо Иванов „Да,България“ пред Канал 3 ексешефът на предизборния щаб на СДС и бивш временен лидер на сините Борис Марков. Според него с отказа си от коалиция с ДСБ, „Да,България“ се отказва от застъпници в секционните комисии и ще имат право само на наблюдатели по време на вота, а се прокламират като борци срещу корупцията. По думите му във формацията няма хора, които някога са ходили на избори, а понякога чисто организационни въпроси могат да докарат около 100 000 гласа допълнително.

Той отново заяви, че „Да, България“ искат да се явят на изборите сами, а не в съюз с ДСБ на Радан Кънев заради партийната субсидия, на която имат право всички партии, минали бариерата от 1 %.

Той разкритикува партията на Христо Иванов, че скача само срещу дейността на прокуратурата, а не срещу цялата съдебна система. Той даде за пример множеството граждански дела, които на първа инстанция се решава едно, на второ – съвсем различно, а на трета инстанция се връща обратно. Марков се възмути, че формацията не казва нищо за работата на вътрешното министерство.

По думите му Христо Иванов и Радан Кънев са били приятели, които си говорили на „копеле“ и си пиели бирата заедно.

„Да, България събудиха политически едни десни хора, които никоя друга партия не успя. Сега обаче те ще бъдат тежко разочаровани“, каза още Марков.

Междувременно водещият на предаването Георги Харизанов определи като политическа грешка напускането на РБ от страна на Радан Кънев. Той изнесе данни, че за две години в парламента ДСБ са внесли само един законопроект.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване