Thalloderma Shop
01/31/17 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Инвестициите в бизнес имоти в Европа с умерен ръст през последното тримесечие

 Обемът на инвестициите в бизнес имоти в Европа достига 86,8 млрд. евро през последното тримесечие на 2016 г., което е с 5% повече спрямо последното тримесечие на 2015 г. Това е и най-силното последно тримесечие за годините след глобалната криза от 2008 г., отбелязва консултантската компания CBRE.

Най-голям тласък на общите обеми е дала пазарът в Германия, показват данните. За периода октомври-декември инвестициите в страната достигат рекордните почти 20 млрд. евро. Рекорден ръст е отчетен и в Холандия – със 17% на годишна база до 13,5 млрд. евро, отчита компанията. 

Общата инвестиционна активност на пазара на бизнес имоти в Европа за цялата 2016 г. достига 251,1 млрд. евро. По-активната втора половина на годината не успява да компенсира слабата активност през първата половина и така обемите се понижават с 10% спрямо 2015 г.

Сериозно негативно влияние на пазара оказва и Великобритания. Като се изключат британските инвестиции, обемите в Европа отчитат ръст от 5% на годишна база, което се обяснява с несигурността заради Brexit.

През миналата година инвестициите в бизнес имоти на Острова са се свили с 28% в сравнение с 2015 г., измерени в британски лири. Спадът е още по-голям, когато инвестициите се превалутират в евро – 37%, показват данните.

През 2015 г. беше постигнато рекордно ниво на инвестициите в бизнес имоти във Великобритания – почти 95 млн. евро, припомнят експертите.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване